Sult (Ebok)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.47 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: El Hambre
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788202484675
Kategori: Historie og Skjønnlitteratur
Omtale Sult
Sosiale endringer, teknologiske fremskritt, revolusjoner, kontrarevolusjoner ­– ingenting har i større grad påvirket menneskehetens historie enn sult. Ingen sykdom, ingen krig har drept flere mennesker, og ingen pest er like dødelig og samtidig like unngåelig.
Tiden for den store akutte hungersnøden synes å være forbi. Likevel er sult fremdeles en pågående global katastrofe. Milliarder av mennesker lever akkurat nå i uvisshet om når de får sitt neste måltid. Antallet som hvert år dør av sultrelaterte årsaker er nærmere 9 millioner, tilsvarende én og en halv holocaust.
Martín Caparrós forteller historien om sulten slik vi aldri før er blitt den fortalt. Fra de verdensomspennende mekanismene som forårsaker den, til de mange enkeltmenneskene og hvordan mangelen på mat griper inn i livsvilkårene deres. Underernæring går ikke bare hardt utover kroppen, men tærer også på et menneskes drømmer og evne til å se for seg et bedre liv.

Sult
er et mesterverk innen litterær journalistikk, som løfter frem i lyset en oversett og fortiet tragedie, og river den ned barrikadene vi har bygget opp mellom oss og de som er rammet.

Til toppen

Andre utgaver

Sult
Bokmål Innbundet 2016