Svenske gummistøvler (Innbundet)

Forfatter:

Kari Bolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 433
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Svenska gummistövlar
Oversatt av: Bolstad, Kari
ISBN/EAN: 9788205488892
Kategori: Romaner
Omtale Svenske gummistøvler
Svenske gummistøvler er en roman om kjærlighet og svik og om det å eldes. Det er en frittstående fortsettelse av Italienske sko.
En høstnatt våkner den pensjonerte legen, Fredrik Welin, av at huset hans brenner voldsomt. Han kommer seg ut i siste liten. Det eneste han rekker å få med seg, er to venstrestøvler.
Dagen etter er det kun aske igjen av hans elskede skjærgårdshus. For Fredrik blir den ulmende ruinen også et symbol på et forspilt liv som går mot slutten. Men da trer datteren Louise og journalisten Lisa Modin inn i livet hans og rister grunnsteinene i hans tilværelse.
På nyttårsaften brenner enda et hus i skjærgården ned, og alle høstens hendelser leder til en forklaring som Fredrik Welin aldri har kunnet forestille seg.
.«Den er både spennende, underholdende og svært velskrevet.... Takk for fine ord, Henning Mankell.» Sindre Hovdenakk, VG
.«Mankells vakre farvel» Leif Gjerstad, BOK
.«Svenske gummistøvler er en stilistisk nytelse.... Boka er et overflødighetshorn av overraskende elegante bilder.» Cathrine Krøger, Dagbladet
«En av Mankells beste romaner, som tar livet og døden på alvor.» Rune Hallheim, Aftenposten

Til toppen

Henning Mankells siste roman er ikke bare en glimrende og engasjerende roman. Den er også et flott farvel til et forfatterskap som har nådd usedvanlig mange lesere.
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Svenske gummistøvler
Bokmål Ebok 2016
Svenske gummistøvler
Bokmål Heftet 2017
Svenske gummistøvler
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Henning Mankell: