Svenske tilstander (Innbundet)

en reise til et fremmed land

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 279
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241916922
Kategori: Debatt og samfunn

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Svenske tilstander
Flyktningkrisa høsten 2015 satte Sverige på hodet og ble en alvorlig utfordring for landets selvbilde. I Norge vokste det samtidig fram et uttrykk som skulle advare mot utviklingen hos broderfolket: svenske tilstander.

I denne boka reiser Bjarne Riiser Gundersen gjennom vårt parallelle univers i øst for å forstå landet som i dag fungerer som en polariseringsmaskin: et forbilde for noen, et skrekkeksempel for andre. Resultatet er en roadmovie om svensk historie og mentalitet, og en tvisynt skildring av Sveriges paradoksale vesen - dype skoger og segregerte forsteder, jernmalm og jihadister, aggressiv nasjonalisme og overbevist liberalisme. Boka øker forståelsen av vårt nærmeste naboland på en underholdende måte og drøfter noen av de mest brennbare temaene i dagens samfunnsdebatt: innvandring, debattkultur og ekstremisme.

På vei gjennom Sverige ser forfatteren et samfunn i brå forandring, fanget i en opprivende diskusjon om egen identitet. Under ligger et ulmende spørsmål: Hva er i veien med Sverige?
Bjarne Riiser Gundersen (f. 1974) er utdannet idéhistoriker, tidligere journalist i Morgenbladet og underviser i journalistikk ved Høgskulen i Volda. Hans forrige bok, Da postmodernismen kom til Norge, ble nominert til både Brageprisen og Kritikerprisen som beste sakprosabok i 2016.
«En nysgjerrig, ærlig og vemodig bok om Sverige»

Åsa Linderborg

Til toppen

Andre utgaver

Svenske tilstander
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Bjarne Riiser Gundersen: