Svøm med dem som drukner (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 467
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205478558
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Svøm med dem som drukner

En storslått familiehistorie spilt ut med de store dramatiske hendelsene i Europa på 1900-tallet som bakgrunn. Perfekt sommerlektyre! 

Høsten 1971 blir et kjærestepar funnet omkommet i Frankrike, på en avstengt, skogbevokst slagmark fra første verdenskrig. Deres tre år gamle sønn Edvard er sporløst forsvunnet. Fire dager senere dukker han opp på et helt annet sted i Frankrike. 

Ingen vet hvor Edvard har vært, og han vokser opp på en fjellgård i Gudbrandsdalen sammen med sin tause bestefar. 

Hva gjorde foreldrene i det avstengte skogholtet, og var det en tilfeldighet at de tråkket på en gammel gassgranat fra krigens dager? 

Og hvem har, til bestefarens begravelse, sendt dem et praktstykke av en kiste, snekret i et treverk ingen har sett make til? 

Letingen etter svar fører 23 år gamle Edvard både til Shetland og tilbake til Frankrike, der han må grave seg inn i de mørkeste krokene i familiens fortid. En fortid som er tett vevd sammen med de store europeiske hendelsene fra forrige århundre, men også lidenskapen til en mestersnekker som søkte lykken i 30-tallets Paris. 

Til toppen

Anmeldelser Svøm med dem som drukner

«I bokbransjen er det lett å forveksle bøker med begivenheter. Men noen av dem er faktisk det, og Lars Myttings Svøm med dem som drukner hører til i den klassen ... Han har skrevet noe som sannsynligvis er årets mest medrivende roman, en bred fortelling som må kunne kalles hans definitive gjennombrudd som forfatter. Denne boken er så velsignet velskrevet at selv de mest vidløftige vendinger blir logiske og akseptable milestener i en kronglete historie ... et tydelig og troverdig dikterunivers.»
Rune Hallheim, Aftenposten

«Gnistrende roman ... For en fremragende forteller Lars Mytting er blitt! ... briljerer med fortellerteknikken sin. Ikke bare at han har et knallsterkt grep om hovedpersonene sine. Men han følger dem gjennom så store spenn, og konfronterer dem med så dramatiske opplevelser og endringer, at en mer ordinær forteller ville knekt nakken av kvartparten av de utfordringer som Mytting stiller seg selv overfor. Men likevel driver han det i mål med en fortellerstyrke som det er bare å applaudere høylytt ... gløden og drivet er usvekkelig. Dette er en bred og storartet historiefortelling!»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Svøm med dem som drukner vil kunne gi unge lesere den samme mektige følelsen som debutantleser av "riktig litteratur" som jevnaldrende fikk for en generasjon siden med Beatles.
Hvert år kommer det en roman eller to som man trygt kan anbefale markedet på jakt etter mursteiner å gi i julegave til slektninger og venner som liker å lese. Svøm med dem som drukner er den type roman.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Fortellingen er en tragisk og fantastisk historie om kjærlighet til treverk, om familiehemmeligheter, og om å finne ut hvem man er. Om hvordan man sørger, savner og elsker.»
Maja Troberg Djuve, Dagbladet

«... storslåtte scener og stilfull metaforbruk»
 Stein Roll, Adresseavisen

Til toppen

Bøker i serien