Sykepleie og jus (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 273
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205480148
Kategori: Sykepleie
Omtale Sykepleie og jus
Sykepleie og jus tar for seg pasientens rettigheter i møte med sykepleierne og helsevesenet, og tilsvarende sykepleiernes plikter i møte med pasienten.


Denne boka omhandler rettsreglene sykepleiere må forholde seg til i sin profesjonsutøvelse, og dekker læringskravene i juridiske emner ved grunnutdanningen for sykepleie.
De siste 15 årene er det vedtatt mange nye helselover som setter en del rammer for sykepleiernes faglige arbeid. Denne boka gir en innføring i dette regelverket, herunder juridisk tenkemåte og metode.
Sykepleiernes rettigheter og plikter i forbindelse med samarbeid og samhandling med andre profesjoner og andre deler av helsevesenet er også behandlet. Temaene er valgt med tanke på hva som er viktig og av praktisk interesse for sykepleiernes daglige gjøremål, enten de arbeider i primær- eller spesialisthelsetjenesten.
Innholdet i lovbestemmelser og forskrifter kan ofte være vanskelig å skjønne. For å illustrere disse og anvendelsen av dem i hverdagen, er det gjort bruk av en del saker og eksempler som stammer fra og speiler sykepleiernes mer alminnelige gjøremål.
Denne femte utgaven av boka er ajourført ut fra ny lovgivning, nye forskrifter og viktige avgjørelser fra domstoler og andre myndighetsorganer.

Til toppen

Andre utgaver

Sykepleie og jus
Bokmål Heftet 2019
Sykepleie og jus
Bokmål Ebok 2019