Sykepleie til personer med hjertesykdom (Fleksibind)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 528
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202448424
Kategori: Sykepleie
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Sykepleie til personer med hjertesykdom
Hjertesykdom utgjør en stor andel av den totale sykdomsbyrden i den norske befolkningen og er i dag en av de hyppigste dødsårsakene. Samtidig er dette et felt det forskes mye på, slik at nye behandlingsmetoder og ny teknologi blir utviklet relativt ofte. Dette utfordrer kravene til kompetanse i alle deler av helsetjenesten, ikke minst i sykepleietjenesten.

Denne boka presenterer oppdatert kunnskap som dekker sykepleierens funksjons- og ansvarsområde i teamet rundt hjertesyke pasienter i alle aldre. Den beskriver de vanligste sykdomstilstandene med konsekvenser og komplikasjoner, og gjennomgår sykepleierens bidrag i overvåking, forebygging, behandling og rehabilitering. Gjennom hele boken er det lagt vekt på sykepleierens observasjoner, kliniske vurderinger og intervensjoner for å imøtekomme pasientens behov og ivareta helse.

Boken er primært skrevet for sykepleiere som tar videreutdanning eller mastergrad i klinisk sykepleie. Den er også egnet som oppslagsverk for bachelorstudenter, og er nyttig for sykepleiere som har behov for å oppdatere kunnskap om helsehjelp til personer med hjertesykdom.

Til toppen

Du vil kanskje også like