Syng med oss! (Heftet)

hefte 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 30
Forlag: Dijkmanske forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292556009
Kategori: Faktabøker
Alder: 9 - 12
Omtale Syng med oss!
Syng med oss! Hefte 1 er et verdifullt supplement ved undervisning i piano, og kan brukes både ved individuell- og ved gruppeundervisning. Med gruppeundervisning menes at en gruppe piano- elever får felles undervisning. Ved å synge inn melodistemmene i pianostykkene før de skal spilles, læres de raskere. Både melodi og rytme blir da godt kjent.

Heftet inneholder sangtekster for piano- undervisning på nivå 1, både for tradisjonell undervisning og for undervisning etter Suzuki metoden. Sangene er basert på musikkstykkene i Suzuki Piano School volume 1. Tekstene er samlet, oversatt eller skrevet av Kristin Dijkman. Hun er en habil pianist med solid utdanning og har mer enn 25 års erfaring som klaverpedagog.
I forordet forklarer forfatteren bakgrunnen for heftet slik:
Alle som har arbeidet med barn og instrumental undervisning, vet at det er lettere å lære å spille et musikkstykke dersom vi kan synge melodien. Tonene oppleves mer bevisst. Frasering og artikulasjon læres raskere og faller mer naturlig. Vanskelige rytmer læres lettere med tekster. Det er spennende å jobbe med dynamikk med stemmen. Det er ingen grunn til å vente med å lære dynamikk til eleven er kommet midt i heftet til 'Lekekamerater' (Little Playmates) når allerede gjentagelsen i 'Lille Pusekatten' (Twinkle var. 1) innbyr til ekkovirkninger. La barna få oppleve fraseringer, gjerne med bevegelser, helt fra første stund.

Små barn elsker gjentagelsens opplevelse. Noen synes det kan være slitsomt å sette seg til instrumentet for å øve, mens sangen og fraseringen derimot, går nærmest av seg selv.
Mer enn bare sangtekster
I tillegg til tekstene til musikkstykkene for Suzuki Piano volume 1 skriver forfatteren litt om komponistene og om noen av stykkene. Eksempelvis forklares historiene bak Blinke Blinke (Twinkle) og 'Hadde jeg vinger' / 'Long, long ago' på en interessant og morsomt måte.

Barn liker bilder. Kristin Dijkman har illustrert heftet med fine tegninger, noen i farge og noe

Til toppen