Syria av Cecilie Hellestveit (Lydbok-CD)

Syria (Lydbok-CD)

en stor krig i en liten verden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Hellestveit, Cecilie
Spilletid: 12:50
Forlag: Lydbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788242173218
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Syria
I Syria foregår den mest avgjørende krigen i vår samtid, og noen fred virker stadig mer umulig.

Denne boken lar oss forstå krigens dynamikk og historie, hvordan landet er blitt slagmark for eksterne aktører, hvilke akser som møtes der og hvem som egentlig kjemper om hva, og på vegne av hvem. Krigen tar opp i seg en lang rekke konfliktlinjer - mellom etniske grupper, mellom Russland og Nato, mellom ulike islamske retninger, mellom ekstreme muslimer og Vesten.

Boken er delt inn i to deler.
Den første delen, «Syria i verden», gir et bilde av Syrias sammensetning, hvordan borgerkrigen brøt ut og hvorfor den tok den form den gjorde. Det er beretningen om hvorfor den arabiske våren stanset i her, og handler om krigen i Syria.

Del to, «Verden i Syria», beskriver hvilke interesser og aktører som er del av den syriske krigens dynamikk, og handler om krigen om Syria. Den forklarer fenomenet IS, men også hvorfor IS er et symptom på mer dyptgående spenninger i Midtøsten som må løses uavhengig av IS. Del to forsøker å vise hvordan og hvorfor krigen i Syria er mye nærmere oss enn det vi helst skulle ønske. Det er beretningen om hvorfor krigen i Syria er iferd med å vokse til en regional konflikt i Midtøsten, med ringvirkninger som strekker seg langt videre.

Til toppen

Andre utgaver

Syria
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Syria
Bokmål Innbundet 2017
Syria
Bokmål Ebok 2017
Syria
Bokmål Heftet 2018