Syria (Innbundet)

en stor krig i en liten verden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 339
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788253037424
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Syria

I Syria foregår den største krigen i vår samtid. Denne boken lar oss forstå krigens dynamikk og historie, hvordan Syria er blitt slagmark for utenforstående aktører og hvilke akser som møtes i Syria. Hvem kjemper egentlig om hva, og på vegne av hvem? Syria-krigen handler om motsetninger mellom Assad-regimet og opposisjonen, og strid mellom IS og omverdenen. 

Men Syria-krigen tar også opp i seg konfliktlinjer mellom Russland og NATO, mellom Israel og naboland, mellom etniske grupper, mellom islamister og sekulære, mellom Midtøsten-regionens stormakter, og mellom ulike islamske retninger. Dette er en bok som beskriver hva Syria-krigen er. Den forsøker også å gi svar på Syria-krigens hvorfor. 

Boken er delt i to. «Syria i verden» er beretningen om hvorfor den arabiske våren stanset her, og handler om krigen i Syria. «Verden i Syria» skisserer opp hvilke interesser og aktører som driver krigens dynamikk, og handler om krigen om Syria. Det er beretningen om hvorfor krigen i Syria er mye nærmere oss enn vi helst skulle ønske.

Til toppen

Andre utgaver

Syria
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Syria
Bokmål Lydbok-CD 2017
Syria
Bokmål Ebok 2017
Syria
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Syria

«Midtøsten-forsker Cecilie Hellestveit gir oss et kræsjkurs i maktspillet om Syria, fortalt med en god dose kledelig, illusjonsløs syrlighet.» Knut Hoem, NRK 

«Cecilie Hellestveit … er analyserende, balansert, kritisk og engasjert. Boka hennes om Syria er foreløpig den eneste på norsk som omfatter alle sider ved konflikten. Det er god grunn til å lese den – og forstå mer.» Jan-Erik Smilden, Dagbladet
 

Til toppen