Syv netter (Heftet)

roman

Forfatter:

Gina Tandberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 125
Forlag: Pelikanen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sieben Nächte
Oversatt av: Tandberg, Gina
ISBN/EAN: 9788283830453
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Syv netter
Det er natt, og en ung mann sitter ved bordet og skriver. Han er redd, redd for snart å måtte bestemme seg for et voksenliv. For en kone, for en vennegjeng, for faste ferieplaner, redd for en trygg karriere og hyggelige samtaler ved kaffemaskinen. Snart er det ingen vei tilbake.

Da er det en bekjent kommer ham til unnsetning med en utfordring: I løpet av syv netter skal han oppsøke de syv dødssyndene. Han skal være hovmodig og lat, skal fråtse og begjære, være grådig og misunnelig og kjenne på ekte vrede. Og ikke minst skal han etter hver natt sette seg til bordet og skrive.

Syv netter er et streiftog gjennom storbyen nattestid, en modenhetsprøve som er ment å beskytte mot modenhet, og endelig et nødvendig opprør mot den dødsstivheten vi kaller livet.

"Angsten for å mislykkes er bare en tvangstanke, en drivkraft for å væpne meg mot nederlaget, angsten for kompromisset er den virkelige hemningen."

"Lengter dere ikke innimellom etter dristigere tanker? Etter ideer uten fast orden, utopier uten beregnbar betydning, hjørner og skarpe kanter å støte mot?"

Simon Strauss (f. 1988) er til daglig redaktør for Frankfurter Allgemeine Zeitungs feuilleton-del, og debuterte i 2017 med denne lille faustiske romanen som under mye debatt har blitt myntet som et manifest for en ny romantisk bølge i den unge tyske litteraturen.

Til toppen

Andre utgaver

Syv netter
Bokmål Innbundet 2018
Syv netter
Bokmål Ebok 2018