Tanta til Roald Dahl av Sven Kærup Bjørneboe (Ebok)
Ebok

Tanta til Roald Dahl (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.39 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203360640
Kategori: Romaner
Omtale Tanta til Roald Dahl
Dette er boka som ikke ble en barnebok. Derimot handler den om store og små barn, og om det barnlige og barnslige. Som seg hør og bør i Roald Dahls ånd. Samtidig er dette også en erindringsbok om 60-tallet.

Da Kærup Bjørneboe var ung student på 1960-tallet, var han profilert skribent i Morgenbladet og en tid leieboer hos Roald Dahls norske tante i en bygård i Homansbyen. Her bodde også et eksentrisk kunstnerektepar.

TANTA TIL ROALD DAHL er et uforglemmelig portrett av en kvinne som til slutt bryter opp og flytter til Nord-Afrika sammen med en leieboer fra Marokko. Boka er fortellingen Kærup Bjørneboe har lagd til sine unge døtre som ba ham skrive en barnebok for dem.

Sven Kærup Bjørneboe skriver om det barnlige og barnslige. Teksten kan nytes for sine språklige lykketreff og aforistiske formuleringer.

Sven Kærup Bjørneboe (f. 1943) debuterte i 1967 med boka Brud og brudgom, den første i en rekke essaysamlinger som etablerte ham som formidler og polemiker. Han er også kjent for sine presentasjoner av Otto Weininger og Unamunim Berdjajev og Sjestov. Han er også anerkjent for sine mange skjønnliterære prosabøker og reiseskildringer.

Til toppen

Andre utgaver

Tanta til Roald Dahl
Bokmål Innbundet 2016

Flere bøker av Sven Kærup Bjørneboe: