Tårn (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202409623
Kategori: Krim og spenning
Omtale Tårn
Oslo, høsten 1944. Krigen går mot slutten, og motstandsbevegelsen har trappet opp kampen mot det tyske okkupasjonsregimet. Bygninger blir sprengt, ledende nazister blir bortført eller skutt på åpen gate. Erik Fjeld arbeider på grunnplanet i motstandsorganisasjonen H7, da han en dag blir valgt til å erstatte en av De fem i organisasjonens hemmelige ledelse. Fjeld oppdager snart at alt ikke er som det burde være i H7-ledelsen. En natt er han vitne til at en ung kvinne blir myrdet, og snart er han viklet inn i et komplott som først når sitt klimaks da kong Haakon 7. kommer tilbake til Norge etter krigen. Før den tid har H7 blitt rullet opp, og Fjeld må etterforske komplottet samtidig som han er på flukt fra Gestapo.

Tårn er en thriller av god, gammel klasse, slik vi kjenner fra bøkene til Eric Ambler, Ian Fleming og Alistair MacLean. Forfatteren har moret seg med å puste liv i gamle klisjeer, og boken er full av referanser til både kvaliteskrim og detektivhefter, tegneserier og Hitchcock-filmer. Samtidig er boken gjennomsyret av forfatterens enorme kunnskaper om Norge under Den 2. verdenskrig. Bernt Rougthvedt har maktet å gjenskape den paranoide verden som norske motstandsbevegelse var nødt til å bevege seg i – et mer perfekt utgangspunkt for en thriller kan man knapt tenke seg!

Til toppen

Andre utgaver

Tårn
Bokmål Ebok 2013
Tårn
Bokmål Heftet 2014
Tårn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Bernt Rougthvedt:

Anmeldelser Tårn

"Spesielt spenstig for dem som interesserer seg for 2. verdenskrig. Men morsom for andre også. Særlig den kongelige vrien. (...) Vi leser gjerne en slik type thriller en gang til."
Helge Ottesen, Varden

"Vel så viktig er det at forfatteren klarer å gjenskape fortidas atmosfære, dens språk, dens verdensanskuelse og dens omgangsformer.(...) Rougthvedt skriver gode dialoger og skildrer mange fine karakterer. Han lykkes i å gjenskape et Oslo du tror på."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: