The QSPA 5 (Innbundet)

the queen Sonja print award

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 219
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Oversatt av: Grande, John
ISBN/EAN: 9788232800773
Kategori: Kunst og kultur
Omtale The QSPA 5
«I førti år har jeg hatt et ønske om å etablere en pris som kan være en støtte og en oppmuntring til unge kunstnere.»
Dronning Sonja til Lars Saabye Christensen

I Lars Saabye Christensens portrett av Dronning Sonja i denne boken, kommer hennes personlige engasjement for kunsten tydelig fram:

«Når jeg ser henne akkurat nå, i sving, i sitt ess, uforstyrret, underlagt arbeidets forpliktelse og krav, innser jeg at dette ønske om å gjøre noe mer også ligger i hennes vesen, i hennes natur, så å si, uansett hvilken rolle hun spiller, en egenskap som også er en del av kunsten, nemlig kunsten å dele.»

Dette ønsket om å dele preger også denne rike bokutgivelsen, der vi foruten å bli kjent med Dronningens lidenskap for kunsten også møter en bred vifte av de ledende grafiske uttrykk i verden i dag. Vi følger Dronningen sammen med Magne Furuholmen gjennom et år i atelieret, og får se resultatet av deres kunstneriske arbeid.

Boken utkommer internasjonalt og vil være en gavebok for alle som interesserer seg for kunst, og for grafikken som kunstart spesielt. I 2011 ble H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend stiftet, med særlig henblikk på å skape interesse for å stimulere den grafiske kunsten. The Queen Sonja Print Award er i internasjonal sammenheng den største som finnes innenfor grafisk kunst, og både prisen og boken som ledsager den, har som formål å formidle kunst til et bredere publikum.

Til toppen