Thor Heyerdahl (Innbundet)

mannen og mytene

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 374
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205391161
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Thor Heyerdahl
Storverket om Thor Heyerdahl fullføres.

Thor Heyerdahl var en mann omgitt av myter - myter om seg selv og det han mente var vitenskapelige myter. Gjennom et omflakkende liv høstet han en berømmelse få nordmenn har blitt til del. Men det var en berømmelse som hadde sin pris. Thor Heyerdahl var skattet, men også forhånet. Kampene han førte kostet, og familielivet forble turbulent.
Dette tredje og avsluttende bindet i biografien om Thor Heyerdahl starter i 1977 med den omstridte Tigris-ferden. Seilasen fikk et annet utfall enn han hadde tenkt, og et halvt år senere stakk Heyerdahl Tigris i brann. Stirrende inn i flammene bød han 63 år gammel havet endelig farvel.
Thor Heyerdahl ble kritisert for å ta for lett på kravene til vitenskapelig metode og vant i liten grad innpass blant forskere. Drevet av en ubendig nysgjerrighet, paret med evnen til å dra avgårde på spektakulære ekspedisjoner for å finne svar på sine spørsmål, fortsatte han likevel å trollbinde sitt verdensomspennende publikum. Thor Heyerdahl advarte tidlig mot miljø-ødeleggelsene og påtok seg en viktig oppgave som brobygger mellom nasjonene under den kalde krigen. For påstanden om at den norrøne guden Odin var en høvding fra svartehavsområdet, ristet imidlertid ekspertene oppgitt på hodet.
Ragnar Kvam jr.s storslåtte trebindsbiografi går tett på mytene, og tegner et nyansert bilde av det 20. århundres mest berømte nordmann.

Til toppen

Vinner av Riksmålsforbundets litteraturpris 2013

Andre utgaver

Thor Heyerdahl
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser av Thor Heyerdahl
«... når Ragnar Kvams storslåtte biografiprosjekt om Thor Heyerdahl nå endelig er
avsluttet så skjer det i fin stil og med godt språklig driv.» 
Sindre Hovdenakk, VG

«Et storverk av en biografi er fullført i og med Ragnar Kvams tredje bind om Thor Heyerdahl ... Forfatteren evner å holde et driv i framstillingen, uten at det går på bekostning av sober saklighet.» 
Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen

Vinner av Riksmålsforbundets litteraturpris 2013

Til toppen