Ti ting jeg har lært om kjærligheten (Heftet)

Forfatter:

Cecilie Winger (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ten things I've learnt about love
Oversatt av: Winger, Cecilie
ISBN/EAN: 9788202431105
Kategori: Romaner
Omtale Ti ting jeg har lært om kjærligheten

Alice er snart tretti, den yngste av tre døtre og familiens svarte får. Hun har en dragning mot fjerne og ofte farlige reisemål, har aldri opplevd nærheten til faren sin som hennes to eldre søstre har, og har holdt seg unna deres mer konvensjonelle karrierevalg. Alice har lagt bak seg et havarert forhold i London til mannen hun trodde hun kanskje ville gifte seg med, og er sent ute med å motta nyheten om at faren ligger for døden. Hun rekker tilbake til familiens hjem akkurat i tide til å si farvel.

Daniel blir kalt mye rart, ”omstreifer”, ”boms”, ”fortapt”. Han har ikke hatt tak over hodet på nesten tretti år, men en gang i tiden hadde han fast jobb og et lidenskapelig kjærlighetsforhold til en kvinne han aldri har glemt. For ham er London by blitt et hjem på en måte som ingen hus av murstein og morter noen gang var det. Han lager skulpturer av tingene han finner på sine vandringer gjennom byen – hyssingbiter og papirfliker, hårstrikken til et barn, en tapt øredobb – og opplever også synestesi, en nevrologisk tilstand som får ham til å se ord og alfabetbokstaver som farger. Men nå som han nærmer seg seksti, har helsen begynt å skrante, og det som holder ham i live er kunnskapen om en ting – at han har en datter et eller annet sted i verden som han aldri har klart å finne.

Ti ting jeg har lært om kjærligheten er en hjerteskjærende fortelling om å finne kjærlighet på de mest uventede steder, om rotløshet og hjemkomst, og om kraften i båndene som binder oss sammen. Romanen introduserer britiske Sarah Butler som en ny forfatter med et stort talent for å fortelle medrivende og uforglemmelige historier.

”bevegende og tilfredsstillende”
Daily Mail

”En øm og fantasirik roman ... nydelig skrevet”
Choice Magazine
"Elegant og subtil … skildres med fantasirik presisjon. Dette er en tankevekkende så vel som følelsesvekkende roman"
Independent


”En rørende, livsbejaende leseopplevelse.”
Marie Claire

”I en roman som veksler mellom perspektivene til unge Alice og den hjemløse, eldre gentlemanen Daniel, gir Butler en skarpsindig innsikt i begges verdener.”
Big Issue

“Butlers rørende roman har en tydelig fornemmelse for stedsskildring, og sympatiske karakterer som har mye til felles med hverandre.”
Library Journal

”Butlers elegante skrivekunst gjør dette til en bevegende roman.”
Publishers Weekly
"En øm og elegant roman … Romanen er ingen konvensjonell kjærlighetshistorie, men et følsomt granskning av meningen med familielivet.”
Daily Beast

"Butlers elegante roman utforsker livets hjertesorger, uventede familiebånd, og jakten på et hjem … Fortellingens kontrollerte spenning og ubesvarte spørsmål gjør dette til tilfredsstillende lesning.”
Booklist

”Utsøkt skrevet … Butler skriver med klarhet, medfølelse og et nydelig detaljert blikk for Londons særegenheter.”
Metro

Til toppen

Andre utgaver