Tidskartet (Heftet)

Forfatter:

Kristina Solum (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 576
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: El mapa del tiempo
Oversatt av: Solum, Kristina
ISBN/EAN: 9788202377571
Kategori: Romaner
Omtale Tidskartet

SENSASJONELL INTERNASJONAL BESTSELGER

FOR ALLE SOM LIKTE VINDENS SKYGGE

Andrew Harrington er arving til en stor formue, men sørger over tapet av sin elskede Marie Kelly. Den samme natten han hadde planlagt å fri til henne og redde henne fra slummen, ble hun brutalt myrdet av Jack the Ripper. Men hva om han kunne reise tilbake i tid og redde henne?

Claire Haggerty er ung og uavhengig, og føler seg hemmet av viktoriatidens restriksjoner. Hun lengter etter frihet – og grenseløs lidenskap. En underlig reise vil føre henne til et sted som ser ut til å innfri hennes drømmer. Men det er noe som ikke stemmer helt med hennes nye liv og kjærlighet til den mystiske kaptein Shackleton.

Samtidig har forfatteren H. G. Wells nettopp utgitt sitt mesterverk Tidsmaskinen. Et eventyr som har satt salongene og universitetene i London i fyr og flamme med sine fantastiske muligheter. Hvor har han fått inspirasjonen til en så detaljert beskrivelse av tidsreiser? Ettersom Wells blir involvert i Claire og Andrews desperate liv, blir det tydelig at det er tiden som er problemet – å slippe unna den, å endre den, at den kanskje gir dem det håpet de trenger.

Men, hva skjer hvis man kan forandre historien? Dette er spørsmålet Palma reiser i Tidskartet. Forfatteren lar virkelige personer omgås oppdiktede og vever et historisk eventyr like oppfinnsomt som spennende, en historie full av kjærlighet og dramatikk, som tar med leserne på en tidsreise til det fascinerende victorianske London.

TERNINGKAST 5
«Et festfyrverkeri av en roman - en herlig cocktail av romantikk, dramatikk og mystikk.»
Tom Egeland, VG

"EN FRYD Å LESE."
Library Journal

«De leserne som legger ut på ferden … vil bli rikt belønnet.»
Booklist

«Palma er en mester til å pønske ut geniale plott.»
Kirkus Reviews

«En stor, sjanger-utro fryd.»
The Washington Post

“Hvis man liker tidsreiser, stor kjærlighet og London på Jack the Rippers tid, er det ingen vei utenom Félix J. Palmas helt uimotståelige Tidskartet. Jeg kan like godt si det som det er. Jeg er fullstendig solgt til denne romanen. Den er medrivende, neglebitende, gotisk, romantisk, full av litterært raffinement og pseudovitenskapelig intelligens (…) Innimellom svimler det for en. Men så kommer man til seg selv. Og så gir man seg hen. Igjen og igjen.”
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

«Lyrisk historiefortelling og et skarpt øye for detaljer gjør denne prisbelønte romanen til en fryd å lese.»
Library Journal

“Dette er en dramatisk roman med tidsparadokser, vitenskapelige drømmer, litterære myter og kjærlighetshistorier uten utløpsdato, som forblir i leserens hode lenge.”
Ricard Ruiz, El periódico

«Palma debuterer i det amerikanske markedet med sin briljante første bok i en trilogi, en spennende thriller som utforsker konsekvensene av tidsreiser gjennom tre fortellinger der handlingen krysser hverandre.»
Publishers Weekly

«Palma bruker de grunnleggende ingrediensene i steampunk – fantasy, mystikk, spennende eventyr og high-tech fra viktoriatiden – med en fantastisk virkning.»
Seattle Times

“Den har en smart oppbygget handling, intelligent dialog og en flott løsning til slutt. Resultatet, i tillegg til å være behagelig lesning, nærmer seg perfeksjon.”
Ángel Juristo, ABC

«Tidskartet minner om en science fiction av Wells og Verne, og så gjør den alle tidligere mestere til skamme. En strålende og fantastisk tur gjennom en oppdiktet tid.»
Scott Westerfeld, forfatter av bestselgeren Leviathan

Til toppen