Tiltale frafalles av Claudio Magris (Ebok)
Ebok

Tiltale frafalles (Ebok)

Forfatter:

Tommy Watz (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.34 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Non luogo a procedere
Oversatt av: Watz, Tommy
ISBN/EAN: 9788232802555
Kategori: Romaner
Omtale Tiltale frafalles
Trieste. En rik og mystisk mann bruker hele sitt liv på å samle krigsgjenstander. Objekter fra alle tider: ubåter og tanks, klubber og steinøkser, mitraljøser og bazookaer, hellebarder og krumsabler. Han vil oppføre et komplett krigsmuseum - et universelt arkiv over døden og ondskapen, slik at bare freden står igjen til slutt. Men en dag brenner huset med det mystiske museet ned. Samlerens levninger blir funnet i ruinene. Også hans drøm har gått under i flammene og historien. Men hva kan berges fra asken? Myndighetene ansetter historikeren og kuratoren Luisa Brooks for å katalogisere det som er igjen av den enorme og kostbare samlingen. Også for henne blir arbeidet fort som en besettelse - en feberdrøm av en reise gjennom krigens og den moderne vestlige kulturens historie, fra spanjolenes kolonisering av Karibia på 1500-tallet, via den meksikanske borgerkrigen på 1860 tallet, fram til det okkuperte Polen og fascismens Trieste under annen verdenskrig. Langsomt føres trådene også tilbake til Luisas forhistorie - moren hennes var italiensk jøde, faren en svart amerikansk soldat som kom til Trieste med de allierte frigjøringsstyrkene etter krigen. Tiltale frafalles er en kompleks og besettende fortelling om noen av den europeiske historiens viktigste og vanskeligste temaer: om utbytting og undertrykkelse, om frihet og død, om sannhet, rettferdighet og gjenopprettelse.

Til toppen

Les den ambisiøse, artistiske, polyfone, dypt originale, tidvis lett utmattende romanen Tiltale frafalles. Den fortjener det.
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Andre utgaver

Tiltale frafalles
Bokmål Innbundet 2019
Anmeldelser av Tiltale frafalles

«Les den ambisiøse, artistiske, polyfone, dypt originale, tidvis lett utmattende romanen Tiltale frafalles. Den fortjener det.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Hele tiden er forfatterens prosa misunnelsesverdig velskrevet.»

Fartein Horgar, Adresseavisen

«En sann skattkiste for alle historieinteresserte.»

Erle Marie Sørheim, Dagbladet

«Nobelprisklasse. Den utsøkt språklige spisskompetansen og de svimlende sveipene i tid og rom er nok egnet til å imponere, men det er de små, sansenære detaljene som fester seg i bevisstheten, som for eksempel en ­aldeles nydelig beskrivelse av det første møtets sødme mellom Luisas foreldre.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen