Tinas helg (Innbundet)

Nye og gamle favoritter

Forfatter:

Mette-Cathrine Jahr (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tinas helg -- Gamla godingar och nya favoriter
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202481872
Kategori: Mat og drikke

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Tinas helg

Endelig helg! Tina Nordström inviterer på sine lekre favorittretter.

Tinas favorittretter på en fredagskveld varierer fra myke oster med hjemmelaget fikenkompott, krydrede reker med smak av fennikel og hvitløk til bakte poteter med forskjellig fyll. Og etter maten, opp i sofaen hvor det vispes velsmakende eggetoddyer, med og uten alkohol, til hele familien.

Lørdagsmiddagen med familie og venner kan gjøres klar allerede om formiddagen, eller den kan lages i fellesskap. Begge deler skaper en god stemning. Og hvorfor ikke by gjestene på frityrstekt avokado med sitrondypp og peanøtter mens hovedretten gjøres klar? Høyrygg med morkelsaus, sitronristede rotfrukter og rognebærgelé gjør seg nesten selv. Langtidsstekt kjøtt slik at det nesten faller fra hverandre er vel noe av det beste som finnes, men også laks bakt i ovnen er klassiker som aldri slår feil. Og som en avrunding, trifle med romkirsebær og biscotti eller kanskje grapefrukt- og granateplesorbet?

En ny lang og herlig lat søndag med en tidlig brunch skal man unne seg fra tid til annen. La gjerne enn grønn smørbrødterte med varmrøkt laks og avokado være midtpunktet, og fyll på med andre av Tinas brunchfavoritter. Rund brunchen av med en uanstendig deilig sjokoladekake – Marie Josés sjokoladekake.

I boken får du også tips om drikke som passer til de enkelte rettene. Drikkevarene skal tilpasses maten og av og til opplever man magiske møter mellom mat og drikke – slik blir «en og en til tre».

Til toppen