To indre og vekk me'n (Innbundet)

Norsk skøytesports historie

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 296
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202352523
Kategori: Vintersport

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale To indre og vekk me'n
En spennende reise i vår skøytehistorie, fra de aller første skøytestevnene på naturis til fartsfylte forestillinger på kunstis. Fra løp hvor stil var like viktig som tid til løp hvor det settes verdensrekorder som sprenger alle grenser.

Norske skøyteløpere har gledet et stort publikum i over 100 år. Fra legendariske Oscar Mathisen, skøytelegendene Hjallis og Kuppern til de fire S-ene og hele verdens Koss og jubelscenene under OL 1994. Og igjen står vi foran en ny gullalder med Bøkko og juniorløperne som tapetserte pallen i siste junior-VM. Det blir nye løp og nye konkurranseformer – alle med interesse for fart, spenning og blodslit har noe å glede seg. Boka gir det nødvendige overblikket og er skrevet av en liebhaber og kjenner av sporten.

Boka inneholder QR-koder som gir tilgang til videoklipp med historiske skøyteløp på mobiltelefonen.

Til toppen

Anmeldelser av To indre og vekk me'n

"Flott og fyldig bok om et nasjonalt syndrom"

"... først ved kaffebordutgivelsen "To indre og vekk me'n" har norsk skøytesport fått en samlet historie, samvittighetsfullt nedtegnet av historikeren Eldar Høidal (...) Boka er faktabasert, kronologisk, lettlest, full av referater av drabelige og legendariske oppgjør."

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Til toppen