Tomme hjerter (Innbundet)

roman

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 303
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Leere Herzen
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind
ISBN/EAN: 9788205516649
Kategori: Romaner
Omtale Tomme hjerter
Satirisk spenningsroman fra Tysklands svar på Jonathan Franzen

I Tomme hjerter stiller Zeh spørsmål om og demokratiets funksjon i en effektiv, men politisk blasert verden, hvor samfunnsengasjementet strekker seg til drømmen om en velfungerende vaskemaskin.
I en stilig funkisbolig i den mellomstore byen Braunschweig lever Britta og familien et godt liv. Krigen i Syria er over, Donald Trump er blitt stuerein, og det høyreorienterte partiet BBB har overtatt setet etter Angela Merkel. Samfunnet går på skinner, og det samme gjør Brittas klinikk for Self Managing, Life Coaching og Ego Polishing.
Når to menn blir pågrepet for et mislykket attentat, går Britta under jorden. Klinikken hennes driver nemlig på kanten av loven, for sammen med partneren Babak rekrutterer hun potensielle selvmordsbombere til oppdrag verden over. Så langt har Britta og Babak vært alene i bransjen, men når ingen av deres menn sto bak attentatet, frykter de at noen ønsker å presse dem ut av markedet.
Britta og Babak legger en plan for å vinne makten tilbake, og kanskje kan de også redde Tysklands framtid.

Til toppen

En medrivende bok med alle thrillerens kvaliteter, overbevisende person- og miljøskildringer, og troverdige scener og dialoger … det hele er karikert, forvrengt og absurd, men heller ikke så usannsynlig.
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Andre utgaver

Tomme hjerter
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Juli Zeh:

Anmeldelser Tomme hjerter

«En medrivende bok med alle thrillerens kvaliteter, overbevisende person- og miljøskildringer, og troverdige scener og dialoger … det hele er karikert, forvrengt og absurd, men heller ikke så usannsynlig» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad (terningkast 5)

«Det er som satirisk samtidsdiagnose den er best… Zehs vrengebilde fungerer utmerket etter den satiriske oppskriften: Ved å overdrive samtidens kritikkverdige trekk kan befolkningen bevisstgjøres og kanskje gjøre noe med saken.»
Kjetil Røed, Vårt Land

«Alarmerende god!»
Cosmopolitan

«Skummelt underholdende […] En tankevekkende politisk thriller med en provoserende sans for humor.»
Kirkus reviews

«Zehs fengslende dystopiske thriller satt i nær fremtid […] vil holde lesere limt til sidene.»
Publishers Weekly

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: