Trankebar (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 290
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202204754
Kategori: Historie
Omtale Trankebar

En spennende og fargerik beretning om en ukjent del av vår historie, rikt illustrert.

I historiebøkene står det lite om at en rekke nordmenn deltok i det store spillet om koloniene i tropene, om at krig ble ført både til lands og til vanns av norske soldater under Indias sol, og om at mangfoldige norske seilskuter med hundrevis av sjøfolk om bord oppsøkte havner i India gjennom flere hundre år.

Yngvar Ustvedt har gravd i kildene og forteller historien om Norge som kolonimakt i det gamle India, fra den gang vi var en del av dobbeltmonarkiet Danmark-Norge.

Hvem har for eksempel hørt om Christian Fredrik Soetmann fra Arendal som i mange år ledet dansk-norske kolonier ved Calicut og i Bengalen, om John Sigismund Hassius som tyranniserte misjonærene i Trankebar, om Ole Bie, Hans Georg Krog? Ustvedt forteller om disse og en rekke andre, ikke minst Peter Anker, som gjorde en stor innsats som guvernør i Trankebar og etterlot seg en større samling malerier og tegninger som i dag befinner seg på Etnografisk museum i Oslo.

  • Les første kapittel [PDF-dokument]
Om forfatteren:
Yngvar Ustvedt, dr. philos, var programredaktør i NRK fra 1978 til han gikk av i 1987. I tillegg til sin programskapende virksomhet har han skrevet en rekke bøker, sist "Slavene på Akershus" (1999) og "Djeveløya i Oslofjorden" (2000) på Cappelen.

Til toppen