Tretten måter å se på (Innbundet)

Forfatter:

Håvard Syvertsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Thirteen Ways of Looking
Oversatt av: Syvertsen, Håvard
ISBN/EAN: 9788202527143
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Tretten måter å se på
Tretten måter å se er IMPAC-vinner Colum MCCanns første novellesamling på over ti år. Det er en hyllest til menneskehetens søken etter mening og nåde, fra en forfatter i sin livs form. Anmelderne er samstemte i at dette er et "lite mesterverk".

Det er en kald januarmorgen i New York. Snøen faller tett og den pensjonerte dommeren J. Mendelssohn venter på at det skal bli varme i radiatoren slik at han orker å stå opp. Imens overveldes han av minner, om oppveksten i Litauen og Dublin, hans avdøde kone Eileen, og deres to barn. Han bestemmer seg for å invitere sønnen på lunsj for å forbedre forholdet dem imellom.

Senere samme ettermiddag har kriminalbetjentene bare overvåkingskameraer å forholde seg til da de skal rekonstruere hva som skjedde ved restauranten. Var det en ulykke, et overfall eller ran? Ellers var bare offeret på feil sted til feil tid? På samme måte som dikteren uttrettelig jakter på det riktige ordet lar McCann betjentene se gjennom båndene gang på gang, på jakt etter detaljen eller øyeblikket som får hendelsesforløpet til å falle på plass.

Tretten måter å se på er inspirert av Wallace Stevens dikt ”Thirteen Ways of Looking at a Blackbird”.


Til toppen

En av årets ti beste bøker
The Chicago Tribune

Andre utgaver

Tretten måter å se på
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018