Ulykke av Gjøran Engen (Ebok)
Ebok

Ulykke (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.84 MB
Filformat: EPUB
Forlag: 1g1 bok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269183511
Kategori: Krim og Spenning
Omtale Ulykke
Sterk spenning i vill Nordlandsnatur

Med «Ulykke» har Gjøran Engen anlagt en helt egen sti i krimlandskapet. «Naturkrim» kan vi kanskje kalle det.
«Ulykke» er en actionfylt, kompakt kriminalroman full av lys, luft og store følelser. Det er en gave til alle som elsker spenning eller vill natur eller - aller helst - begge deler.

Unn deg en ny leseopplevelse. Bli kjent med Nordlandsnatur, med frilanser Stig Toft, familien, fiendene - folk og røvere fra Stigs land - Helgeland.

Forlagets omtale:
"Glem nordic noir. Med "Ulykke" har Gjøran Engen skapt en helt ny genre - naturkrim. Natur og menneskers forhold til denne veves på en forbilledlig måte inn i et actionfylt drama" .

"En gave til alle som elsker spenning og vill natur."

Stig Toft har gått på tomgang siden han flyttet heim. Når et tre år gammelt lik med kulehull i hodet dukker opp midt i en nasjonalpark, vekkes nysgjerrigheten. Når folk begynner å dø rundt ham blir han tent. Han begynner å grave. Og altfor sent innser han hvilken fare han dermed utsetter seg selv og andre for.

«Ulykke» er en actionfylt, kompakt kriminalroman full av lys, luft og store følelser. I Stig Tofts univers er det mer himmel og hav enn skitne kjellere. Mer nasjonalpark enn bakgater og smug. Men Stig er tøff, og fronter en maskulin fortelling iblandet en akkurat passe dæsj pastell...

Mer om boka:
Stig Toft kjørte venstre tommel langt inn i den svære jævelens høyre øyehule. Og langfingeren inn i det venstre. Han bruke fremsiden av venstre pekefinger til å støtte hodet, for det sto litt vaklevorent på en avskåret nakkevirvel. Han følte ingen vemmelse. Bare ... glede?

Lekent språk
Det er slik vi møter hovedpersonen. Den tidligere krimreporteren i VG, Stig Toft, har tatt med seg kone og barn hjem til Brønnøysund hvor han prøver å etablere seg som frilans-journalist. Og nei, vi har ikke havnet i en fortelling som svømmer i ultravoldelige scener, teksten over er bare ett av mange bevis på hvordan Engen leker seg med litterære grep og effektive vendinger. Det som beskrives er rett og slett sløying av fisk.

Til toppen

Andre utgaver

Ulykke
Bokmål Innbundet 2020