Un viaje al español (Heftet)

historias cortas

Forfatter:

og

Joaquín Giménez Name (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 108
Illustratør: Giménez Name, Joaquín
Forlag: Slaatto læringstenester
Språk: Bokmål / Spansk
ISBN/EAN: 9788269105704
Kategori: Språk
Omtale Un viaje al español
De to seriebøkene i UN VIAJE AL ESPAÑOL handler om å lære spansk via fortellinger og poesi. Rammen er et kulturelt samarbeid mellom en spansk og en norsk forfatter; læreren Joaquin Giménez Name og eleven Gunvor Slaatto (Mimi som hun kaller seg i Spania). Krydret med tegninger av Joaquín og fotografier av Gunvor, kommer tekstene på norsk og spansk side om side. Begge bøkene bygger inn spansk språklære.
I den første boken, HISTORIAS CORTAS, følger vi pensjonisten Mimis ønsker om å lære seg spansk. Hennes hverdagsfortellinger, som besøk av barnebarnet og trim på stranda, danner rammen om språklæringen. Undervisningen skjer ved at Mimi får hjelp av sin privatlærer Joaquín til å oversette egne fortellinger til spansk. De ti timene beskrives nærmest fra minutt til minutt, foruten at hun deler et trimprogram på stranda og en tale hun holder på spansk et halvt år etter oppstart.
I den andre boken, CUERDAS, er det læreren Joaquíns poesi som inspirerer til videre spanskkunnskaper. Cuerdas har samme tittel og innhold som forfatterens tidligere utgivelse i Spania, men nå med en parallell norsk oversettelse. Med sine sårbare og usminkede tekster tilfører de språklæringen en inderlighet som beriker på flere plan. Forfatteren utsmykker hver tekst med en spesifikk tegning. I tillegg utgjør halvparten av boken en systematisk spansk grammatikk, svarende til det internasjonale «Marco Común de Referencia Europea de languas, Nivel A1".
Sammen med en vakker formgivning, laget av designer Johanne Lian Olsen, gis bokserien et estetisk uttrykk som gjør at de er like mye kunstbøker som språkbøker.

Til toppen