Underkastelse av Michel Houellebecq (Ebok)
Ebok

Underkastelse (Ebok)

Forfatter:

Tom Lotherington (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.09 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Soumission
Oversatt av: Lotherington, Tom
ISBN/EAN: 9788202491178
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Underkastelse
Vi er i den nære fremtid og den middelaldrende akademikeren François ser sitt liv sakte men sikkert virke mer og mer meningsløst. Han sexlyst er avtagende, foreldrene døde og hans livslange arbeid med ideene til den pessimistiske forfatteren Joris-Karl Huysmans leder ham ingensteds. I det sen-kapitalistiske samfunnet hvor konsum er den nye religionen, kjenner François seg sjelelig lunken og søker etter noe å fylle tilværelsen med.
Og han ikke alene. Presidentvalget i 2022 nærmer seg og sosialisten Hollande taper første runde. Dermed står kampen mellom høyreekstreme Marine Le Pen og det Muslimske brorskap og deres kandidat Mohammed Ben Abbes. De andre partiene foretrekker den moderate Ben Abbes, fremfor LePen og dermed får Frankrike sin første muslimske president. Over natten endrer landet seg: Kvinner får ikke lenger gå med skjørt offentlig og utestenges fra arbeidslivet, hundretusener av menn får jobb og arbeidsledigheten faller dramatisk. Sorbonne universitetet finansieres av en Saudisk prins, polygami innføres og for François får livet en ny retning.

Til toppen

...en roman man bør få med seg
Sindre Hovdenakk

Andre utgaver

Underkastelse
Bokmål Innbundet 2015
Underkastelse
Bokmål Heftet 2016
Underkastelse
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Anmeldelser Underkastelse

"Om Underkastelse virkelig er en god analyse av den manglende sekulære motstandskraften i Frankrike, er vanskelig å svare på. Det som er sikkert er at boken nødvendigvis vil bli lest i et ganske eget lys etter hendelsene 7. januar. Blant annet derfor er dette en roman man bør få med seg."
Sindre Hovdenakk, VG

"Dystopien fungerer særlig fordi den forankres i en menneskelig stemme, midt i sine haranger mot kvalmende humanisme og gjennomsyrende forbrukskultur. François tenker om Huysmans: «en forfatter er først og fremst et menneske, som er tilstede i sine bøker». Houellebecq viser seg igjen som en forfatter som evner å sette ord på det opplagte og slik få et grelt og uflatterende samfunnsbilde frem, uten å underkaste seg noe som helst."
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"Det er ingen som skriver som Michel Houellebecq, som tar like store sjanser som ham. De aller fleste av bøkene er ekstremt provoserende, og gir til tider nedslående beskrivelser av verden. Houellebecq er ikke for de ømtålige, og apropos den siste tidens debatt om trigger warnings, er vel Houellebecq en forfatter man trygt kan sette et advarende klistremerke på. Men for alle som er interessert i samfunnet rundt seg, er Underkastelse obligatorisk lesning."
Kristin Buvik Sivertsen, Dagsavisen

Til toppen