Underverden (Innbundet)

en tidsreise under jorda

Forfatter:

Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 446
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Underland
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788205524224
Kategori: Natur
Omtale Underverden
En storstilt utforskning av jordens underverdener.
På reisen gjennom «dyp tid» beveger forfatteren seg fra universets fødsel til en post-human fremtid, fra den førhistoriske kunsten i norske sjøgrotter til de blå dypene under iskappen på Grønland, fra bronsealdergravkamre til katakombelabyrinten under Paris, og fra de underjordiske soppnettverkene som gjør at trær kan kommunisere med hverandre, til et dyptliggende «gjemmested» der atomavfall vil bli lagret de neste 100 000 år. Innvevd i denne skyggesøkende reisen er uforglemmelige historier om nedstigninger til «underlandet», foretatt av oppdagelsesreisende, kunstnere, huleforskere, dykkere, sørgende, drømmere og mordere. Fra sitt dyptidsperspektiv stiller Macfarlane et essensielt og ubehagelig spørsmål: Er vi gode forfedre for våre etterkommeres jordklode?
Underverden er en reise i undre, tap, frykt og håp.

Til toppen

Vi blir med på en svimlende reise under overflaten, fysisk og mentalt, i et spenn som strekker seg fra de eldste geologiske tidsaldre til et skjulested i grunnfjellet der atomavfall skal lagres hundre tusener av år fram i tid.
Arne Dvergsdal, Dagbladet

Andre utgaver

Underverden
Bokmål Ebok 2020
Underland
Engelsk Heftet 2020
Anmeldelser Underverden

Den britiske forskeren og forfatteren Robert Macfarlane, skaper i sine prisbelønte bøker en vev av biologi og geologi med islett og innslag av minner, myter og mytologi. Vi blir med på en svimlende reise under overflaten, fysisk og mentalt, i et spenn som strekker seg fra de eldste geologiske tidsaldre til et skjulested i grunnfjellet der atomavfall skal lagres hundre tusener av år fram i tid.
Arne Dvergsdal, Dagbladet (terningkast 5)

Til toppen