Ung gigant av Jon Hustad (Ebok)
Ebok

Ung gigant (Ebok)

Winston Churchill og opptakten til første verdenskrig

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.33 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Schibsted
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788251682916
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Ung gigant
Før han fylte 30 år hadde unge Winston Churchill allerede deltatt i fire kriger, blitt skutt på over 50 ganger, gitt ut flere bestselgere og var verdens høyest gasjerte journalist.

Boken tar for seg årene fra Winston Churchill ble født i 1874 til han som marineminister i 1914 ivret for Storbritannias deltagelse i første verdenskrig.

Boken følger Churchills liv tett, men er samtidig en bred samtidshistorie. Vi blir kjent med det britiske adelssystemet, engelsk politikk og ikke minst det britiske imperiet.
Særlig vekt legger Hustad på forløpet til første verdenskrig og den sterkt negative rollen keiser Wilhelm inntok, noe som var den utløsende årsaken til krigen.

Til toppen

Jeg har lest nesten 40 Churchill-biografier. Ung gigant er den beste jeg har lest
Marvin Wiseth, Adresseavisen

Andre utgaver

Ung gigant
Bokmål Innbundet 2014
Ung gigant
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Jon Hustad:

Anmeldelser Ung gigant

«Jeg har lest nesten 40 Churchill-biografier. Noen har vært svært gode, de fleste ok, enkelte direkte dårlige. Ung gigant er den beste jeg har lest.»
Marvin Wiseth, Adresseavisen

«Den velskrevne biografien er basert på den store mengden allerede foreliggende churchilliana, men Hustad har evnet å sette sitt avtrykk på presentasjonen. Stilmessig kjennetegnes boken av tolkningsvilje, faktaforkjærlighet og en barnslig, smittende glede over drøye anekdoter som av og til drøftes, andre ganger blir stående og lyse i all sin urimelighet.»
Ivo de Figueiredo, Morgenbladet

Til toppen