Universet i et nøtteskall (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Universe in a Nutshell
ISBN/EAN: 9788202204723
Omtale Universet i et nøtteskall

Universet i et nøtteskall er tittelen på Hawkings nye bok, hvor han ved hjelp av over 230 bilder og illustrasjoner tar oss med på en reise mot universets uendelige grenser, i både tid og rom.

Her beskriver Hawking en virkelighet som utfordrer vår fantasi, en virkelighet som er matematisk korrekt, men som vi strever med å forstå. Han inviterer oss til å reflektere over universets grenser. Men han inviterer oss også til å tenke utover våre egne begrensninger i oppfattelsen av tid og rom. Der vi oppfatter tre dimensjoner, opererer de nyeste matematiske beregninger med opptil 11 dimensjoner. Der vi oppfatter tiden som noe lineært og konstant, forklarer Hawking at tiden har stoppet i universets sorte hull, og at det er på tide at vitenskapen tar tidsreiser på alvor! Hvordan vil vår fremtid fortone seg? Hva gjør denne økte innsikten med oss?

I likhet med mange andre teoretiske fysikere forsøker professor Hawking å finne vitenskapens gral – den uhåndgripelige Teorien om alt som ligger i kjernen av kosmos. Med humor, innsikt og gripende forundring tar han oss med i forsøkene på å avdekke universets hemmeligheter – fra supergravitasjon til supersymetri, fra kvanteteori til M-teori, fra holografi til dualitet. Han tar oss med til vitenskapens uutforskende grenseland der superstreng-teorien og p-braner kanskje er nøkkelen til mysteriet.

Universet i et nøtteskall forteller den overraskende og sanne fortellingen om et nærmest uvirkelig univers som er vårt opphav og til slutt vår skjebne. Hawkings entusiasme smitter idet han tilbyr leseren innsikt i kompliserte faglige spørsmål og observasjoner som angår og fascinerer oss alle. Flotte fargeillustrasjoner og detaljerte bildetekster beriker stoffet og gjør dette til en praktfull populærvitenskapelig bok.

Stephen Hawking er "lucasian professor" i matematikk ved univesitetet i Cambridge, og betraktes som en av de mest sentrale teoretiske fysikerne siden Einstein.

Orig.tittel: The Universe in a Nutshell

Oversatt av Finn F. Larsen

Hjemmeside Stephen Hawking

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: