Utdanning Hedmark (Innbundet)

Serie: Anno museums skriftserie 2

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 340
Forlag: Museumsforl.
Språk: Bokmål
Serie: Anno museums skriftserie
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788283050578
Kategori: Pedagogikk
Omtale Utdanning Hedmark
Hedmark fylke skårer lavt på flere nasjonale utdanningsstatistikker. Det er også store regionale forskjeller innad i fylket. Dette vil vi forstå og forklare - hva skaper slike ulikheter og hvordan oppstår ulike holdninger til utdanning?
Utdanning Hedmark handler om relasjonen mellom Hedmark og utdanning, strukturert i tre tematiske deler: dannelse, utdannelse og sted. Artiklene favner bredt, med tema fra friluftslivets dannelsesprosjekt på begynnelsen av 1900-tallet - til forholdet mellom investeringer i utdanning og kompetanse sett opp mot regional utvikling i dagens Hedmark og Oppland. Det er ikke likegyldig hvor en skole ligger. Med utgangspunkt i Nord-Odal ser vi på forhold som kan ha betydning for det lave utdanningsnivået i befolkningen her. En annen artikkel belyser kulturelle forhold i Hedmark. Er det sammenhenger mellom språk, selvbilde og mentalitet på den ene siden og holdninger til utdanning på den andre?
Utdanning Hedmark er skrevet for forskere, pedagoger, museumsansatte og andre som interesserer seg for utdanningshistorie og læringskulturer.

Til toppen

Bøker i serien