Uten personlig ansvar (Heftet)

roman

Forfatter:

Bodil Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 330
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Utan personligt ansvar
Oversatt av: Engen, Bodil
ISBN/EAN: 9788205490642
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Uten personlig ansvar
Ester Nilsson tilbake. Og hun har ikke lært noe.

Fem år etter forholdet til Hugo Rask treffer Ester Nilsson skuespilleren Olof Sten, og allerede ved det første møtet kjenner hun kroppens sitrende reaksjon: Hun er i ferd med å forelske seg. Nok en gang. Olof skjuler ikke det faktum at han er gift med Ebba Silfversköld, men begynner allikevel å treffe Ester. De innleder et forhold som egentlig ikke er noe forhold, i hvert fall ikke slik Olof ser det. For han er jo gift og har ingen planer om å forlate Ebba. Men hva gjør han sammen med Ester da?
Ester kjøper bil så hun kan kjøre Olof på kryss og tvers av landet, til teaterforestillinger og etterlengtede kjærlighetsmøter. Månedene går, og det blir vår og det blir sommer. Og sommeren blir uutholdelig for Ester, for om sommeren er gifte menn sammen med sine koner. Ester Nilsson er rett og slett kun en elskerinne. Det vil si, Olof Sten er merkelig ambivalent, og håpet om at han skal forlate Ebba, finnes jo der.
Uten personlig ansvar er den frittstående fortsettelsen av Rettsstridig forføyning.

«Esters triste saga er gjennomlyst av forfatterens analyserende evne, temperert av forfatterens moralske indignasjon over mannens kjærlighetssvik.» Knut Faldbakken, VG
«En analytisk perle.» Eva Nyhaug, Moss Avis
.

«I Uten personlig ansvar holdes språket nøkternt, kjølig og lett, og både forfatteren selv og hovedpersonen filosoferer sylskarpt rundt relasjoner.» Torborg Igland, Fædrelandsvennen
«Velskrevet og veltenkt om kjærlighet og svik.» Maya Troberg Djuve,.Dagbladet
«Uten personlig ansvar er en sjeldan roman.» Marta Norheim, NRK
«Granskningen av av kjærlighetsforholdet i Uten personlig ansvar er omfattende og romanen helstøpt [...]» Susanne Hedemann Hiorth, DN Magasinet.
«Det er humoristisk, det er mesterlig og det er ytterst menneskelig.» Ingvild Kjøde, KK
«Anderssons Ester starter en samtale jeg ikke kan få nok av.» Hannah Helseth, Klassekampen

Til toppen

Esters triste saga er gjennomlyst av forfatterens analyserende evne, temperert av forfatterens moralske indignasjon over mannens kjærlighetssvik. 
Knut Faldbakken, VG

Andre utgaver

Uten personlig ansvar
Bokmål Innbundet 2015
Uten personlig ansvar
Bokmål Ebok 2015
Uten personlig ansvar
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Lena Andersson:

Anmeldelser Uten personlig ansvar

«Esters triste saga er gjennomlyst av forfatterens analyserende evne, temperert av forfatterens moralske indignasjon over mannens kjærlighetssvik.»
Knut Faldbakken, VG 

«Berørende og helt uimotståelig. Les og les igjen!» 
Östersunds-Posten

«[Ester Nilsson] har sikret seg en plass i litteraturen som type, fiksjon og referansepunkt.» Dagens Nyheter

«Lena Andersson skriver presist og utmeislet, med et språk som både ringer inn og analyserer det som skjer. Her finns mengder av skarpe og virkelig klokkerene formuleringer (...) Uten personlig ansvar er en rasende bra roman, der Lena Andersson gransker Esters lengsel etter kjærlighet med et blikk som er både gjennomskuende og dypt følsomt. » 
Nerikes Allehanda

«I slutten av romanen slår hjertet nesten doble slag av spenning. Uten personlig ansvar er en minst like bra og fengslende roman som Rettstridig forføyning, noe som sier en hel del. Den fortjener minst like mye oppmerksomhet og hyllest for sin litterære bragd.» 
Gefle Dagblad

«Når Lena Anderssons glassklare intellekt igjen belyser kjærligheten gjennom Ester, og lar fornuften dissekere og gå i forsvar for følelsene, blir resultatet en høyst uromantisk roman om romantikk, som er enda bedre enn forgjengeren. Lena Andersson begynte å skrive Uten personlig ansvar før hun skrev Rettsstridig forføyning, og den nye romanen framstår ikke som en oppfølger, men som hennes hovedverk.»  
Sydsvenskan

«Anderssons analytisk presise, men samtidig lette språk, bryter effektivt mot de berusende følelsene det forteller.» 
Södermanlands Nyheter

Til toppen

Om forfatter Lena Andersson

Lena Andersson (f. 1970) har skrevet fire romaner, som alle har fått mye oppmerksomhet. Rettsstridig forføyning, som kom på norsk våren 2014, ble hennes gjennombruddsroman. Den har fått svært gode anmeldelser både i Norge og Sverige, er under utgivelse i en rekke land og vant Augustprisen 2013 i kategorien årets svenske skjønnlitterære bok. Samme år ble hun tildelt Svenska Dagbladets litteraturpris og Publicistklubbens Guldpenna for sin rolle som skribent.

Den Stockholmsbaserte forfatteren er også kritiker og skribent, og figurerer blant annet i Dagens Nyheter som kronikkforfatter. Uten personlig ansvar er hennes nyeste roman.

Til toppen