Utvikling (Heftet)

En innføring i utviklingsstudier

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 336
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276349627
Kategori: Statsvitenskap
Fag: Lærerutdanning, Samfunnsfag, Sosialantropologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Utvikling

Internasjonale utviklingsstudier er i dag et fag ved flere universiteter og høgskoler. Denne boka gir en grundig, men samtidig lett tilgjengelig innføring i de store spørsmålene som utviklingsstudier handler om: Nord/Sør-forhold, fattigdom, ulikhet og miljø. Det legges vekt på en tverrfaglig tilnærming, og både historiske, kulturelle, økonomiske og politiske perspektiver trekkes inn. Gjennom tolv kapitler belyser forfatterne de sentrale temaene i faget, som globalisering, utviklingsland i det internasjonale systemet, kjønnsperspektiver, kultur, utdanning, befolkning, mat, sosiale bevegelser, politiske regimer og utviklingssamarbeid. Det hentes eksempler fra alle deler av Sør, i tillegg til at utviklingsstudienes faghistorie, teorigrunnlag og kjernebegreper blir presentert og diskutert.

Utvikling retter seg i første rekke mot bachelorstudenter på utviklingsstudier, men vil i tillegg være av stor interesse for lærerstudenter, journalister og andre som skal undervise i eller arbeider med Nord/Sør-spørsmål.

Alle forfatterne er tilknyttet Høgskolen i Oslo og Akershus, der Tore Linné Eriksen er professor og Karen Brit Feldberg høgskolelektor.

Til toppen

Andre utgaver

Utvikling
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Tore Linné Eriksen og Karen Brit Feldberg:

Du vil kanskje også like