Utvisning, tvangsmidler og straff av Kenneth Adale Baklund, Sigurd Bordvik og Øyvind Røyneberg (Ebok)
Ebok

Utvisning, tvangsmidler og straff (Ebok)

utvalgte emner fra utlendingsretten

Forfatter:

, og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag    

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 626
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 5.55 MB
Filformat: PDF
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205524392
Kategori: Jus
Omtale Utvisning, tvangsmidler og straff
Hvert år treffes det tusenvis av avgjørelser om utvisning, tvangsmidler og straff på utlendingsfeltet.

Regelverket byr på mange tolkningsspørsmål, og det eksisterer en rikholdig rettspraksis. Med Utvisning, tvangsmidler og straff - utvalgte emner fra utlendingsretten tilbys det nå en samlet fremstilling, til hjelp for dem som arbeider med utlendingsrett eller strafferett. Forfatterne gir en grundig gjennomgang av norsk og internasjonalt regelverk og praksis, og drøfter blant annet følgende:
Hvilke regler gjelder for tvangsretur av utlendinger? Hvilke særregler gjelder for pågripelse og internering av barn? Hva innebærer en alminnelig utlendingskontroll? Hvor lenge kan en utlending holdes internert etter utlendingsloven? Når kan en utlending straffes for ulovlig arbeid eller brudd på et ilagtinnreiseforbud? Når kan det reageres med straff overfor den som hjelper en utlendingtil ulovlig innreise eller ulovlig opphold i Norge? Hvilke forhold kan føre til utvisning? Hva ligger i utlendingslovens krav til forholdsmessighet ved utvisningog tvangsmiddelbruk? Hvilke særskilte vilkår gjelder for utvisning av EØS-borgere? Hvilke særregler gjelder for utvisning av hensyn til grunnleggendenasjonale interesser?
Fremstillingen er et viktig hjelpemiddel for advokater, forvaltningsjurister, politijurister, dommere og andre praktikere som arbeider med spørsmål om utvisning, tvangsmidler og straff. Studenter og andre med interesse for feltet vil også ha nytte av boken.

Til toppen

Andre utgaver

Utvisning, tvangsmidler og straff
Bokmål Innbundet 2019