Uvisshetens land (Innbundet)

Dikt i utvalg

Forfatter:

Ivar O. Rudi (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 272
Illustratør: Rudi, Ivar O.
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202346706
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Uvisshetens land

Kolbein Falkeid er en elsket og respektert poet. Han skriver dikt som er av høy litterær kvalitet, samtidig som folk forstår dem. Det er en kunst som ikke så mange mestrer. Mange søker til Falkeids samlinger når de skal finne dikt til trøst, oppmuntring eller ettertanke.

Uvisshetens land er et utvalg som rommer kremen av Falkeids diktning. Samlingen er illustrert av Haugesund-kunstneren Ivar Rudi, og Torgeir Schjerven har skrevet et inspirerende etterord. En bok som burde ha appell til absolutt alle som er glad i dikt.

Til toppen

Årets hedersprisvinner Brageprisen 2011

Flere bøker av Kolbein Falkeid:

Anmeldelser av Uvisshetens land

"Uvisshetens land er ingen dårlig tittel for en bred og fyldig kartlegging av Falkeids poesi. For det ligger en livsferdens og livsinnholdets uvisshet like under overflaten i mange av Falkeids natursansninger og reisebeskrivelser, hans refleksjoner og følelsesmessige frodighet, hans fortellerglede, hans ja til hverdagens folkelighet, til livsenergiens og livsgledens umiddelbarhet"

Arne Hugo Stølan, VG

Et flott diktutvalg.

"Dette må være en av årets fineste utgivelser, selv om vi kun har kommet til mai(...) Det er en fryd å bla i dette diktutvalget. Falkeid snekrer aldri sammen en tilfeldig strofe. Hvert dikt er en helhet der bildene stemmer med hverandre, og noe usigelig, hemmelig strømmer ut av diktlinjene."

Truls Horvei, Haugesunds Avis

Fascinerande dikt frå Falkeid

"Som sagt, Kolbein Falkeids lyrikk er fascinerande både når det gjeld dikta og substansen i dei, og når det gjeld språket og ordvalet. Å

lesa Falkeid er som å vera på oppdagingsreise."

Johannes Kleppa, Dagen

Til toppen