Vanndanseren (Innbundet)

Forfatter:

Knut Ofstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 477
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: The water dancer
Oversatt av: Ofstad, Knut
ISBN/EAN: 9788203375644
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Vanndanseren
«Språket er så vakkert at du kan bli rørt av at noen faktisk skriver så tilsynelatende uanstrengt. Rart at noe så råttent kan bli så vakkert og intenst.» Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

Sensasjonell debut fra en av USAs sterkeste stemmer

Rundt 1850 blir Hiram Walker født som slave på en tobakksplantasje i Virginia. Faren er den hvite plantasjeeieren, som solgte Hirams mor da sønnen var ganske liten. Selv om Hiram har fotografisk minne, har han bare noen få, uklare minner om moren. Blant annet at hun var den aller beste og mest grasiøse vanndanseren.
Hiram flyttes fra slavekvarteret inn i hovedhuset for å passe på sin fordrukne og ubrukelige hvite halvbror Maynard, han som skal arve den etter hvert forfalne plantasjen. Hiram møter Sophia, sammen vil de flykte fra sørstatenes undertrykkelse og slaveri til friheten i nord. Hiram går med i antirasismearbeidet og motstandsbevegelsen og hans indre og ytre reise er betagende, voldsom, vakker og preget av magiske hendelser.

«... dramatisk, religiøst, overtroisk, «oversjøisk» og spennende (...) mesterlig skildret.» (Terningkast 5) Vidar Kvalshaug, Bok365

«... det svarte Amerikas viktigste stemme.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

Til toppen

Andre utgaver

Vanndanseren
Bokmål Ebok 2020
The water dancer
Engelsk Heftet 2020

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: