Vanviddet på Vestfronten av Christer Lundquist og Bengt Belfrage (Ebok)
Ebok

Vanviddet på Vestfronten (Ebok)

norske og svenske soldater i ingenmannsland

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 18.54 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Vega forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282114448
Kategori: Historie
Omtale Vanviddet på Vestfronten
Øyevitneskildringer fra norske og svenske frivillige under Første verdenskrig.

Til tross for fedrelandenes nøytralitet meldte tusenvis av nordmenn og svensker seg frivillig til krigsinnsats under første verdenskrig - både for de allierte og sentralmaktene. Noen kjempet for en sak de trodde på, andre var drevet av nødvendighet, idealisme eller eventyrlyst. Felles var grufulle opplevelser fra en nådeløs krig der millioner av soldater ble ofret i tilsynelatende meningsløse militære operasjoner.

I denne boken har Christer Lundquist samlet en rekke øyenvitneskildringer fra norske og svenske frivillige som under eller etter krigen skrev ned sine opplevelser. Sentralt står memoarene til løytnant Carl Belfrage, som 1. juni 1915 dro ut for å kjempe for tyskerne på Vestfronten. Her tjenestegjorde han i mer enn tre år, og under hele perioden skrev han dagbok. Han skildrer blant annet noen av krigens største offensiver, livet og døden i skyttergravene og samholdet blant soldatene. Perspektivet er jordnært, men Belfrages opprinnelige optimisme endres gradvis til fortvilelse over infernoets meningsløshet. I Vanviddet på Vestfronten er Carl Belfrages dagbok bearbeidet av hans slektning Bengt, og oversatt av Christer Lundquist. I tillegg har sistnevnte skrevet oversiktsartikler om krigens gang og biografier om de øvrige soldatene vi møter parallelt: Knut Werswick, Lyder Ramstad, Per Krohg, Claes von Rosen, Tryggve Gran, Cedric Archer og Jonas Lie.

Bokens ulike stemmer og perspektiver, samt deres nærhet i tid og sted, gjør dette til en unik leseropplevelse. Nærmere tilværelsen i skyttergravene er det vanskelig å komme.
-Brutale øyenvitneskildringer fra nordmenn og svensker på Vestfronten
-100 år siden første verdenskrig
-Nærmere tilværelsen i skyttergravene er det vanskelig å komme.

Til toppen

Andre utgaver

Vanviddet på Vestfronten
Bokmål Innbundet 2015
Vanviddet på Vestfronten
Bokmål Heftet 2016