Våpen, pest og stål av Jared Diamond (Ebok)
Ebok

Våpen, pest og stål (Ebok)

menneskenes historie gjennom 13 000 år

Forfatter:

Mie Hidle (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 4.99 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Guns, germs and steel
Oversatt av: Hidle, Mie
ISBN/EAN: 9788243007246
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Våpen, pest og stål
Våpen, pest og stål gir helt nye svar på sentrale spørsmål om hvordan verden er blitt som den er blitt. Jared Diamond snur fullstendig opp ned på vante forestillinger om hvorfor europeere og asiater har kommet til å dominere verden.

Diamond forklarer menneskesamfunnenes skjebner på helt nye måter. Boka gir også fascinerende perspektiver på menneskelig innovasjon og utvikling, og har hatt stor faglig betydning, sin lettleste form til tross. Dette er en av disse ytterst sjeldne bøkene som er i stand til å forandre leserens forståelse av verden.??

Våpen, pest og stål er en av de helt store moderne klassikerne innen populærvitenskap. Boka er oversatt til 36 språk, har solgt i millioner, og gitt forfatteren en rekke utmerkelser, blant annet Pulitzer-prisen.

Med innledning av Thomas Hylland Eriksen.
Jared Diamond er forfatter og professor i geografi og fysiologi ved Universitetet i California (UCLA). Han har også gitt ut bøkene The Third Chimpanzee (1992) og Collapse (2005).

Til toppen

...drivende god fremstilling

Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Guns, germs and steel
Engelsk Heftet 1998
Guns, germs and steel
Engelsk Heftet 2019
Våpen, pest og stål
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Jared Diamond:

Anmeldelser Våpen, pest og stål

”Boka til Diamond er ei skattkiste med talrike, morosame døme, drivande godt førd i pennen, overtydande i argumentasjonen og dessutan eit tverr fagleg fyrverkeri som bryt grensene”.Karsten Alnæs, Dag og tid

“Nye, tverrfaglige og utfordrende perspektiver på menneskets historie og utvikling gjennom 13.000 år i en drivende god fremstilling“
Terningkast 6, Fædrelandsvennen

"Forfriskende, uhyre kunnskapsrikt og velskrevet bidrag til den kanskje største av alle kulturdebatter"
Dag O. Hessen

"som populærvitenskapelig formidling om breie historiske mønstre og korrektiv til den vestlige sivilisasjonens selvforståelse er Jared Diamonds bok et funn."
 Klassekampen

"Diamonds beretning om menneskets ferd fra istiden til i dag (innebærer) revolusjonerende ideer om hvordan menneskelige samfunn oppstår og dør."
Aftenposten

“Våpen, pest og stål er en kunstferdig, informativ og fornøyelig bok, full av overraskelser … Ingenting er som en radikal ny vinkling for å bringe fram uventede aspekter om et emne, og det er det Jared Diamond har gjort”.   
William H. McNeill, The New York Review of Books

“Diamond har skrevet en bok med en oppsiktsvekkende rekkevidde … et av de viktigste og mest leseverdige verk om menneskets historie”. 
Colin Renfrew, Nature

 “Bokas perspektiv og opplysende kraft er helt overveldende”. 
The New Yorker

 “Viktige, banebrytende biologiske studier av menneskets historie synes kun å dukke opp omtrent en gang per generasjon. Våpen, pest og stål må nå inkluderes i dette fornemme utvalget… Intet bedre verk har blitt utgitt de siste årene”. 
Martin Sieff, Washington Times

“Et banebrytende verk. Diamond har sammenfattet menneskets historie på en måte sommå kunne sies å ha en tyngde nesten på linje med Darwin.”
 Thomas M. Disch, The New Leader

“Våpen, pest og stål gir nytt grunnlagfor å forstå menneskets historie, noe som i seg selv gjør boken fascinerende. Fordi den mesterlig beskriver hvordan tilfeldige fordeler kan føre til tidlig suksess i et konkurransepreget miljø, tilbyr den også nyttig lærdom for næringslivet og for alle som er opptatt av hvorfor noen teknologier lykkes”. Bill Gates

“Et formidabelt og overbevisende verk”.  The Observer

Til toppen