Vårt lille land (Heftet)

små samfunn, store utfordringer

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 383
Forlag: Orkana akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281043381
Kategori: Statsvitenskap
Omtale Vårt lille land
Denne boka gir innblikk i historier om hvordan norske lokalsamfunn møter en verden i stadig raskere endring. Bokas mangfoldige bidrag er hver for seg unike fortellinger og analyser, men samtidig illustrasjoner på stedsovergripende globale fenomen. De 14 kapitlene analyserer deler av vårt lille land i et nedenfra og opp-perspektiv. Samtidig viser de sammenhengen mellom det som skjer lokalt og globale trender.

Tematisk spenner boka vidt - her omhandles blant annet emner tilknyttet lokale entreprenører, velferdssamfunn under press, samisk ungdom i byen, internasjonalisering av utdanning, gruvedrift i nord, oppdrettsnæringens betydning og hvordan ungdom oppfatter hjemsted og egen sikkerhet. Den røde tråden som binder boka sammen, er det lokale perspektivet.

Boka er forfattet av forskere ved Nord universitet som tilhører faggruppa for forskning på miljø, internasjonale relasjoner, nordområdene og samfunnssikkerhet (MINS). Forfatterne har skrevet sine kapitler ut fra faginteresser og aktuelle forskningsoppdrag. Boka speiler forskningen ved faggruppa MINS og viser hvordan Nord universitets forskning er relevant for landsdelen.
Redaktørene for boka er sosiolog Berit Skorstad, statsviter Elisabeth Pettersen og geograf Gjermund Wollan. Boka er gitt ut med støtte fra Nord universitet.

Til toppen

Flere bøker av Berit Skorstad, Elisabeth Pettersen og Gjermund Wollan: