Vårt utrolige univers (Innbundet)

Forfatter:

Øyvind Geelmuyden Grøn (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 196
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A Briefer History of Time
Oversatt av: Grøn, Øyvind Geelmuyden
ISBN/EAN: 9788202247607
Kategori: Teknikk og populærvitenskap
Omtale Vårt utrolige univers

Boken Et univers uten grenser endret måten vitenskap, og spesielt kosmologi, ble presentert på for et allment publikum. Den avmystifiserte eksistensen til sorte hull og andre astronomiske fenomen og forklarte de grunnleggende mekanismene i universet. Etter mer en ti millioner solgte eksemplarer på 40 språk, kommer Stephen Hawking nå med oppfølgeren Vårt utrolige univers - til nye generasjoner av fascinerte lesere verden over.

Universets fortid og fremtid er igjen tema, og Hawking gjør begreper som tid og rom forståelige, samtidig som ny forsking og nye teorier blir presentert.

Hawking er en av vår tids skarpeste hjerner og en ledende kraft innen teoretisk fysikk. Boken er rikt illustrert og skrevet i samarbeid med Leonard Mlodinow.

Vårt utrolig univers er en bok som både underholder og opplyser.

Om forfatterne

STEPHEN HAWKING er Lucasian Professor of Mathematics ved University of Cambridge. Hans øvrige bøker for legfolk inkluderer artikkelsamlingen Svarte hull og babyuniverser og andre essays, Univers uten grenser og Universet i et nøtteskall.

LEONARD MLODINOW, Hawkings medarbeider i denne nye boken, har undervist ved Cal Tech, skrevet for Star Trek: The Next Generation, og er forfatter av Euclid´s Window and Feynman´s Rainbow og medforfatter av barnebokserien The Kids of Einstein Elementary.

Til toppen