Vegetarianeren (Innbundet)

Forfatter:

Vivian Evelina Øverås (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 214
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ch'aesikchuuija
Oversatt av: Øverås, Vivian Evelina
ISBN/EAN: 9788253039862
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Vegetarianeren
Med romanene "Vegetarianeren" og "Levende og døde" har Han Kang tatt verden med storm og satt Sør-Korea på det litterære kartet. "Vegetarianeren" vant Man Booker-prisen og ble kåret til en av de beste bøkene i 2016 av blant andre New York Times Book Review, Time, Wall Street Journal, Elle og The Economist.

"Vegetarianeren" er en bok i tre deler, fortalt gjennom tre stemmer, som skildrer en kvinnes transformasjon og ringvirkningene den får. Yeong-hye er helt alminnelig på alle vis, ifølge hennes mann, men etter en rekke groteske mareritt bestemmer hun seg for å bli vegetarianer - en ganske bemerkelsesverdig beslutning i Sør-Korea. Familiemedlemmene hennes reagerer sterkt på Yeong-hyes avvisning av kjøtt og etter hvert av stadig flere sosiale konvensjoner. Unntaket er svogeren hennes, som blir mer og mer fascinert av henne.

HAN KANG (f. 1970) er født i Gwangju i Sør-Korea, men flyttet til Seoul da hun var ti år. Hun studerte koreansk litteratur ved Yonsei University, og underviser i skrivekunst ved Seoul Institute of the Arts. I 1993 debuterte Kang som forfatter. For bøkene sine har hun blant annet vunnet Yi Sang Literary Prize, Today's Young Artist Award, og the Korean Literature Novel Award. I april 2016 ble hun tildelt den internasjonale Man Booker-prisen for romanen Vegetarianeren. I 2018 er hun igjen nominert, for The White Book.

Til toppen

Andre utgaver

The vegetarian
Engelsk Heftet 2016
Vegetarianeren
Bokmål Ebok 2018
Vegetarianeren
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Kang Han: