Veiledning under nye vilkår (Heftet)

skapende prosesser i møtet mellom veileder og veisøker

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 237
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Svensk
ISBN/EAN: 9788205415355
Kategori: Pedagogikk
Omtale Veiledning under nye vilkår
Denne boka betrakter veiledning som prosesser der det skapende står i sentrum, både i mennesket, mellom mennesker og i organisasjoner.Antologien diskuterer sentrale sider ved veiledning i dagens samfunn. I første del, Veiledning og møter med det uforutsette, blir leseren kjent med tema som omhandler møtet mellom veileder og den som veiledes. Veiledning og vår tid setter veiledning inn i det senmoderne samfunnets rammer, der etikk og kompetanse er sentrale områder for diskusjon. Bokas tredje del vektlegger Veiledning og kollektive prosesser, der læring i skole og barnehage som profesjoner diskuteres i ulike sammenhenger.
Boka er sentral i debatten om veileders ansvar og kompetanse i veiledning, og om den forståelse og praksis som kan tillegges veiledning både i utdanning og yrke.
Forfatterne representerer forsknings- og utdanningsmiljøer ved Høgskolen i Østfold, Universitetet i Tromsø og Stockholms Universitet. De arbeider med veiledningsrelaterte oppgaver i utdanning og yrke og har gjennom forsknings- og utviklingsprosjekt vært i nært samspill med skole- og barnehagefeltet.
Boka henvender seg til alle som har interesse for veiledning gjennom utdanning og forskning.

Til toppen

Andre utgaver