Vekebokstav (Heftet)

Forfatter:

Elisabeth Åril (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 56
Illustratør: Åril, Elisabeth
Forlag: Gan forl.
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788249207855
Omtale Vekebokstav
Mange lærere velger å organisere ukas lese- og skriveprogram på første trinn rundt «ukas bokstav». Derfor har vi utviklet boka Ukas bokstav, en fargerik og mangfoldig bok med en systematisk struktur, som vil være et sentralt verktøy i ukeprogrammet i den første lese- og skriveopplæringen.

I den begynnende lese- og skriveopplæringen er det ulik praksis når det gjelder bruk av store eller små bokstaver. Det ser ikke ut til at det er mulig å komme til enighet i dette valget. Vi har derfor å laget to utgaver av Ukas bokstav, én med store bokstaver og én med hovedvekten på små bokstaver. Begge utgavene foreligger også på nynorsk.

Ukas bokstav dekker et bredt øvingsområde

- motorikk i forhold til hånddominans, blyantgrep, armbevegelser, håndbevegelser, fingerbevegelser og koordinasjon øye - hånd.

- skriving av bokstaver; begrepsanalyse i forhold til hvordan bokstavene er bygget opp, hvor man begynner på bokstaven, hvordan man skriver bokstaven, og hvor bokstaven står på linjen i forhold til de andre bokstavene.

- skriving av ord; utlytting av lyder først, inni og sist i ord, skriving av innlærte ord i oppgaver som kryssord, puslespill og bokstavhus.

- visuell gjenkjenning av bokstaver og innlærte ord.

- enkel bruk av PC med en gradvis progresjon.

Til toppen

Andre utgaver

Ukas bokstav
Bokmål Heftet 2006

Flere bøker av Elisabeth Åril: