Velferdsrett II (Heftet)

barneverns- og sosialrett

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 536
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205497443
Kategori: Jus
Omtale Velferdsrett II
Velferdsretten omfatter regler om offentlige tiltak av særlig betydning for den enkeltes livsvilkår og livskvalitet, regler som skal trygge rettigheter og rettssikkerhet.

I Velferdsrett II. Barnevern og sosialrett drøftes rettslige spørsmål som gjelder behandling av saker etter barnevernloven, sosialtjenesteloven og helse- og omsorgstjenesteloven. Boka har egne kapitler om familierett, barnevernrett og forvaltningsrettslige regler om taushetsplikt.
Boka er skrevet spesielt for studenter ved høgskoleutdanningene for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere. Velferdsrett II vil sammen med Velferdsrett I Grunnleggende rettigheter, rettssikkerhet og tvang dekke de juridiske emnene for de tre utdanningene. Den brede framstillingen av velferdsrettslige spørsmål gjør boka velegnet også for jurister, saksbehandlere og andre tjenesteytere i offentlige etater og i interesseorganisasjoner. Begge bøkene er ajourført per 1. januar 2017.
De ni bidragsyterne i boka er forelesere i juss ved universiteter og høyskoler eller ansatt i offentlig administrasjon. Professorene Aslak Syse og Morten Kjelland har vært redaktører for denne utgaven.

Til toppen

Andre utgaver

Velferdsrett II
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Asbjørn Kjønstad, Aslak Syse og Morten Kjelland: