Verden som var min (Innbundet)

Bind 6

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 802
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203268878
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Verden som var min
«Ketil Bjørnstad setter punktum for sitt livsverk nå i høst. Det er en enorm prestasjon. Hvis du ennå ikke har lest Verden som var min, vet du hva du har å gjøre i sommer.» Vidar Kvalshaug, Bok365.no

I dette siste bindet av seksbindsverket Verden som var min opplever forfatteren å miste begge sine foreldre. Samtidig fortsetter destabiliseringen av verden. Norges medvirkning til bombingen av Libya er et sjokk, og terrorangrepet 22. juli 2011 får ringvirkninger. Bjørnstad er blitt engsteligere for sine nærmeste. Hvilken verden er det datteren F. skal måtte leve i? Terror, russerfrykt, Kinafrykt, rasisme, Brexit, klimakriser og valget av Trump tvinger ham til å drøfte sitt eget politiske ståsted. Samtidig med at hans gamle elev Jens Stoltenberg blir generalsekretær i NATO, skjønner han at farens dype engasjement for fred og folkereisning mot krig var forgjeves. Siste tiåret er en erkjennelsesroman der alle lag av et menneskeliv dissekeres, i forfatterens kamp for å forstå hva som skjer i verden og i ham selv, på veien mot alderdommen.

«Bjørnstad avslutter seksbindsverket «Verden som var min» med en velskrevet velopplagthet (...) Tonen i boken treffer fra start. Det har vært en svir å svinge med i de beste passasjene - og en sjarm å delta i denne tour de force.» Guri Hjeltnes, VG (Terningkast 5)

«En litterær bragd!» Marius Wulfsberg, Dagbladet (Terningkast 5)

«(...) samla er dette et storverk som vil bli stående som en bauta i Bjørnstads forfatterskap og norsk samtidslitteratur.» Tor Hammerø, Nettavisen (Terningkast 5)

Til toppen

Andre utgaver

Verden som var min
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Verden som var min
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Ketil Bjørnstad: