Verden som var min (Ebok)

Bind 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.99 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203359989
Kategori: Romaner og Romaner
Omtale Verden som var min

I "Verden som var min. Sekstitallet" skriver Ketil Bjørnstad sin egen historie opp mot den tiden han levde i. Det er en fortelling om et tiår som forandret verden, 1960-1969, som starter med frykten for atombomben og verdens undergang, og som ender med studentopprør, frigjøring, månelanding og forfatterens eget farvel med den barndommen og oppveksten som formet ham. 

Familien Bjørnstad lever sitt liv på forskjellige steder i Oslo. Begge foreldrene arbeider hardt, og den yngste sønnen formes både av storpolitikken og av morens og farens private valg, deres sorger, krangler og gleder. Ennå er det mye unge Ketil ikke skjønner. Han er full av drømmer og gryende begjær. Han er sulten på livet, samtidig som han ønsker å gjemme seg bort. Han liker tapere bedre enn vinnere, og han er skeptisk til autoriteter. Dessuten leter han etter det trygge stedet der moren og faren ikke vil skille seg, der han slipper å delta i pianokonkurranser, og der han kan fortsette å drømme om jenter.

Til toppen

...en varm og velopplagt bok
Guri Hjeltnes, VG

Andre utgaver

Verden som var min
Bokmål Heftet 2016
Verden som var min
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Anmeldelser Verden som var min

"Ketil Bjørnstads koloss av en selvbiografisk roman henter sin styrke fra en ujålete og nøktern stil. Han har nedtonet sin spesielle musikalske begavelse, og har lagt vekt på barndommens og ungdomstidens generelle utfordringer og drømmer, og tidens dramatiske hendelser. Det er blitt en heftig blanding...Topp roman. Oppvakt om oppvekst. (…)Det er lett å like Ketil Bjørnstads nye selvbiografiske roman." 
Turid Larsen, Dagsavisen

"Storstilt og dristig" 
Marius Wulfsberg, Dagbladet

"Verden som var min er en varm og velopplagt bok, og blir bedre for hvert år han skriver seg inn i barndommen, fra nyttårsaften 1959 til og med nyttårsaften 1969. Man formelig ser Bjørnstad humre og trives ved tastene. Her er humor, gode observasjoner, snertne situasjoner, men ikke bare idyll, livet er både spisst og krasst for en gutt som nok er litt einstøing, fet blir han også."
Guri Hjeltnes, VG

 

Til toppen