Verdibevisst ledelse (Heftet)

leting etter virksomme ord

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 183
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230014776
Kategori: Organisasjon og ledelse
Omtale Verdibevisst ledelse
Det er mye dårlig ledelse - grådighet, ansvarsfraskrivelse, mistillit til ansatte og utestenging av dyktige medarbeidere (gjerne kvinner) til lederstillinger. Listen kan gjøres lengre. Kan verdier i lederrollen fremme god ledelse? Positive verdier har egenverdi, men kan også være et lederverktøy. Samtidig opplever vi manipula.sjon, bedreviten og moralisme - som kan komme fra oss alle. Henger dette sammen med at vi er blitt selvopptatte kunder i samfunnsbutikken?

Må verdier telles for å telle?
Hvordan velge når det ikke er innlysende hva som
er rett å gjøre?
Ideelle aktører mellom stat og marked - trengs de?
Hvordan blir ledere utfordret av vår tids individualisme?
Kan erfaringer fra filosofi og religion inspirere
til god ledelse?

Forfatteren formidler egne og andres erfaringer sammen med velfundert vitenskap og kulturell kunnskap. Boken styrker bevisst.heten om hvordan verdier fungerer og inspirerer til bedre ledelse.


Om forfatteren
Terje Steen Edvardsen er statsviter fra UiB (1975). Han har erfaring fra ledelse, styrearbeid og tillitsverv. Han har skrevet artikler og vært foredragsholder i inn- og utland. Edvardsen har vært administrerende direktør for en privat ideell stiftelse som eier og driver sykehus, høgskole og barnevern. Han har også vært direktør for LOS-senteret (Norsk senter for forskning i ledelse, organisasjon og styring) og avdelingsleder ved Universitetene i Tromsø og Bergen. Forfatteren har erfaring fra tillitsverv innen idrett, kirke, fagbevegelse, eldreomsorg og .studentpolitikk. Han er forsker (emeritus) ved VID vitenskapelige høgskole, Bergen.

Til toppen