Verdiskapende prosjektledelse (Heftet)

Forfatter:

og

Ove Olsen (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 435
Illustratør: Olsen, Ove
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202410865
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Omtale Verdiskapende prosjektledelse

Verdiskapende prosjektledelse tar utgangspunkt i at prosjekter er midlertidige og fleksible organisasjoner hvor medarbeiderne sammen skaper leveranser på tvers av fag, avdelinger og organisasjoner. Prosjekter etableres av en oppdragsgiver som vil ha en bestemt ytelse eller leveranse fra prosjektet. Når leveransen implementeres, skal den bidra til verdiskaping for oppdragsgiveren. Boken beskriver hvordan prosjekter bør gjennomføres slik at den ønskede verdiskapingen realiseres.

Boken preges av en helhetlig tilnærming til prosjektfaget. Leseren får en god forståelse for hvordan man kan gjennomføre prosjekter i en usikker og kompleks virkelighet preget av mange aktører, forhandlinger og stadige endringer. Med dette som utgangspunkt viser boken hvordan man bør avveie deltagelse fra brukere og andre nøkkelinteressenter mot tydelig eierstyring for å sikre en prosjektgjennomføring som effektivt bidrar til verdiskaping.

Alle prosjekter kjennetegnes ved at mennesker skal løse oppgaver sammen, derfor vier boken betydelig oppmerksomhet til det spesielle ved prosjektledelse og prosjektteamutvikling. Den legger stor vekt på de menneskelige dimensjonene ved prosjektarbeid. Mye oppmerksomhet rettes også mot hvordan læring og innovasjon er en naturlig del av prosjektarbeidet, og bidrar til å øke virksomhetens konkurransekraft.

Verdiskapende prosjektledelse tar for seg et bredt spekter av prosjekttyper i ulike virksomheter og bransjer i både offentlig og privat sektor. Den gir en god forståelse for moderne prosjektarbeid, og passer for både studenter ved universiteter og høyskoler og for praktikere som vil lære mer om hvordan prosjekter kan gjennomføres på en god måte.

Kontakt forlaget for power point-presentasjoner til bruk i undervisningen.

Til toppen

Flere bøker av Torgeir Skyttermoen og Anne Live Vaagaasar:

Du vil kanskje også like