Vidas Lærerveiledning 1-3 (R94) (Plastpakket)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Plastpakket
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 182
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202219307
Læreplan: R94
Komponent: Lærerens bok
Omtale Vidas Lærerveiledning 1-3 (R94)

Vidas 1 for 1. klasse C-språk er utsolgt og blir ikke trykket på nytt.
Vidas 2 for 2. klasse C-språk/1. klasse B-språk
Vidas 3 for 3. klasse C-språk/2. klasse B-språk

I Vidas møter vi mennesker fra ulike land og i forskjellige situasjoner. Bøkene presenterer kulturelle innslag som blant annet handler om musikk, skikker, mat, film og litteratur.
Vi har valgt å legge like stor vekt på Latinamerika og Spania. Vi møter spanske Javier (i Barcelona), norske Eva (i Sevilla), Clara fra Cuba (i Havana) og Eduardo fra Equador (i Bergen). Disse fire følger vi gjennom bok 1 og 2.

Tekstene er nøye tilpasset læreplanmålene. Kommunikasjon, både skriftlig og muntlig, er satt i sentrum, uten at grammatikk på noen måte neglisjeres. Elevene vil møte mange sjangrer og kommunikasjonssituasjoner. Bøkene er delt inn i ulike temaer som både presenterer dagliglivet og gir innblikk i geografiske og kulturelle forhold.

Vidas 2 begynner med en repetisjon av sentral grammatikk og kommunikasjon, der viktige emner er arbeidsliv, uteliv og skolehverdag. Andre temaer i Vidas 2 er: Destinos turísticos Encuentros Crisol de culturas Ayer y hoy

Temaer i Vidas 3:
Vidas
Historia y sus protagonistas
Moral y valores
Las Artes
Intercambios

Læreverket legger til rette for at elevene kan arbeide individuelt, i grupper og i ulikt tempo gjennom differensierte tekster og oppgaver. Vi ønsker at Vidas skal inspirere til videre utforsking av mangfoldet i den spansktalende verden.

Komponenter til Vidas 2 og 3 (R94):
Tekstbok
Arbeidsbok
Lærerveiledning
Lyttestoff
Ressursside på Internett

Forfattergruppen består av:
Svein Halvorsen, historiker, underviser i spansk og historie på Ulsrud videregående skole i Oslo. Har reist mye i Latin-Amerika og Spania.

Silvia Rovira, cand.philol. med 12 års erfaring i språkundervisning, kommer fra Barcelona og underviser i spansk og engelsk på Sonans Privatgymnas i Bergen.

Liv Kristiane Bugge, siviløkonom og hovedfag i spansk og diverse kurs i lingvistikk. Har undervist i spansk på Handelshøyskolen i Bergen.

Til toppen