Vindens navn (Innbundet)

kongedreperkrøniken: dag én

Forfatter:

Morten Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 877
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Name of The Wind
Oversatt av: Hansen, Morten
ISBN/EAN: 9788280873613
Kategori: Fantasy og Science Fiction
Omtale Vindens navn
Vindens navn er en bok som er dømt til å bli en klassiker, i følge The London Times. Det kan virke som store ord, men den nye fantasytrilogien fra Patrick Rothfuss har fått millioner av tilhengere verden over. De to bøkene i serien har begge ligget på The New York Times bestselgerliste. Vindens navn er klassisk i både format og form, men Rothfuss imponerer med å skape et fantastisk univers ved finne sin egen unike historie og språk innen sjangeren.

Historien i Vindens navn er på en måte den enkleste som finnes: Historien om en manns liv, Kvothe, en av verdens mest legendariske menn som har gått under jorden etter å ha utført både fantastiske og grusomme handlinger. Alle tror han er død, inntil en kronikør sporer ham opp og overtaler ham til å fortelle livshistorien sin.

«Han er skremmende god denne Rothfuss», sa forfatteren av A Game of Thrones, George R. R. Martin om fantasydebutanten som har skapt en verdenssensasjon.

Til toppen

Fantasy i særklasse (…) Dette blir en klassikerserie

Oppland Arbeiderblad

Andre utgaver

Vindens navn
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Patrick Rothfuss:

Anmeldelser Vindens navn

- "Fantasy i særklasse (…) Rothfuss har et vakkert språk, det er til tider meget poetisk, av og til morsomt (…) vi skjønner at dette fortsetter og kan bare glede oss til å fortrolles på nytt. Dette blir en klassikerserie."

Elise Weseth , Oppland Arbeiderblad

"Skremmende god fantasy (…) skal du lese én bok før året er omme, bør det bli denne. (…) Som et eventyr har «Vindens navn» evnen til å underholde, skremme, få deg til å le og gråte.»

Kristin Øhrn, Brabok.no

 

«Dette kommer til å bli en klassiker.»

The Times

Quill Award i 2007 for beste fantasyroman, stemt frem av 6 000 amerikanske bokhandlere og bibliotekarer:

«En eventyrfortelling skrevet med hånden til en poet. Vindens navn er et mesterverk som vil føre leserne inn i sjelen og kroppen til en trollmann.»

Valgt av Amazon til en av 10 «skjulte perler» i 2007. Dette var Amazons offisielle anmeldelse:

«Harry Potter-fans som lengter etter en ny serie bør kjøpe Vindens navn. Full av musikk, magi, kjærlighet og tap. Patrick Rothfuss’ levende og engasjerende debut slo oss i bakken.»

«EN ANMELDERS VÅTE DRØM: Jeg blåser i Dagsrevyen, gir blaffen i en pils med gutta ... For dette er spennende ... karakterskildringen her har en mye større dybde enn vanlig. Kvothe er en person man bare MÅ vite mer om ... bøkene til Rothfuss ligger et godt stykke over vanlig underholdningslitteratur. Typiske kjente dannelsesromaner er Goethes «Den unge Werthers lidelser», Dickens «David Copperfield» ... Jeg synes ikke Rothfuss blekner spesielt i sammenlikning med disse klassikerne. Dette er noe av det beste jeg har lest innen fantasy.»

Jon Ewo, forfatter

«Dette er en bok som har alt, rett og slett.»

Leselyst

«Anbefaler på det sterkeste.»

Iris Soland Andersen, Bokelsker.no

«Har nesten ikke ord til å beskrive hvor god den er … det beste jeg har lest i år.»

Bokhuset Libris

«Spennende og fasinerende oppbygning av historien. Man klarer rett og slett ikke legge fra seg boken, og slutten ender slik at man bare MÅ lese neste bok! Fantastisk skrevet!»

Notabene Mart'n

«Har fått lese Vindens navn, og ELSKER den!»

Johanne, Notabene Gulset

«… Mens jeg leste «Vindens navn» gikk det opp for meg at dette var noe helt annet. Det minte meg ikke om fantasy en gang, selv om jeg visste at det var det, alle elementene var på plass, men det var ikke noe klisjé over det hele. Det er rett og slett oppveksten til en ung gutt, og hvordan livet hans har forandret seg. Ikke bare er det humor på plass, men jeg begynte faktisk å tro at Patrick Rothfuss hadde skrevet fakta. Historieuniverset er så godt fortalt ...»

Sammensurium.net

Til toppen