Vingebelastning (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 267
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203359408
Kategori: Romaner
Omtale Vingebelastning
Andreas på 30 år er tilsynelatende en representant for de unge og vellykkede i Oslo anno 2014. Han tilhører en generasjon som er blitt fortalt at de kan bli akkurat hva de vil, velge hva de vil, og gjøre hva de vil. Andreas har også fått alt han forestilte seg at han skulle få - han har egen leilighet, jobber i et anerkjent kommunikasjonsbyrå og er samboer med Hanna som jobber i NRK. Noe er likevel feil, han er ikke så lykkelig som han burde vært.
Når Andreas blir utsatt for en ulykke og mer eller mindre tilfeldig fanges opp av det psykiatriske helsevesenet, får han raskt en lettere psykisk diagnose. Han blir sykemeldt og han omfavner den nye livsstilen som en mulighet. Samtidig blir alle hans mellommenneskelige relasjoner satt på prøve idet han går inn for å finne «svarene».

Helga Flatlands nye roman handler om dessertgenerasjonen - generasjon meg - og tar samtiden på kornet med sine lykkeforventninger og krav om selvrealisering. Og det er fortelleren Andreas som i sin sjelenød er generasjonens stemme.

Til toppen

Utsøkt skrivekunst...
Brynjulf Jung Tjønn, VG

Andre utgaver

Vingebelastning
Bokmål Ebok 2015
Vingebelastning
Bokmål Heftet 2016
Vingebelastning
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Helga Flatland:

Anmeldelser av Vingebelastning

"Utsøkt skrivekunst om å komme i ubalanse... Helga Flatland har stålkontroll på historien, og sender leseren frem og tilbake i tid, og gir oss en sterk leseropplevelse."
Brynjulf Jung Tjønn, VG

"Hun tegner krystallklart en uroekkende situasjon, og romanen oppleves som et skakende varsku."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Til toppen