Vinter i Seregovoskogen (Innbundet)

erindringer fra det norske trelasteventyret i Russland

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 185
Forlag: Orkana
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281042629
Kategori: Historie
Omtale Vinter i Seregovoskogen
På begynnelsen av 1900-tallet så norske forretningsmenn store muligheter i de enorme, nesten urørte skogene i Nord-Russland og Sibir, og det ble foretatt store investeringer i Russland like frem til revolusjonen i 1917. En av dem som prøvde å skape seg et liv innenfor trelast- og sagbruksnæringen i Nord-Russland, var Egil Abrahamsen (1893-1977) fra Larvik. Vinter i Seregovo-skogen er hans personlige og engasjerende beretning om livet i Russland over en 20-årsperiode fra han reiste dit som femtenåring.

Egil Abrahamsen skriver levende om hvordan den norske trelastproduksjonen i Nord-Russland var organisert, fra tømmeret ble hugget dypt inne i de nordrussiske skogene, dernest tørket - og så fløtet på små og store elver, ofte over gigantiske avstander, nordover til Arkhangelsk og Onega. Vi finner mange skarpe iakttakelser om folkelivet i Russland, og får også høre om de dramatiske årene under revolusjonen og borgerkrigen, da hans eget liv mer enn en gang sto på spill.

Boka har innledningskapittel av tidligere direktør ved Norsk Skogmuseum, Yngve Astrup og er rikt illustrert med bilder fra private og offentlige arkiver.

Bla i boken her http://issuu.com/orkana/docs/vinter_i_seregovo_skogen

Til toppen